24-та Залізна механізована бригада приїхала «щасливим потягом» на перепочинок

12:01 16 листопада 2014 р.

Фото до новини

У суботу, 15 листопада, ввечері на залізничну станцію «Яворів» (Львівська область) прибув потяг з військовослужбовцями, які повернулися із зони АТО.

Люди вийшли зустрічати захисників Вітчизни з хлібом-сіллю на вишиваних рушниках, з квітами, знаменами, скандуючи: «Герої! Герої! Герої». Незважаючи на те, що залізнична станція розташована на краю міста Яворова, та й погода була не найкращою, люди прийшли до вагонів цілими родинами, навіть з маленькими дітками. Рідні, близькі, представники громадськості обіймали бійців Залізної бригади, потискали їм руки, зі сльозами на очах дякували за їхню мужню вірність Україні та народові, пригощали випічкою.

Водночас яворівчани не обійшли словами вдячності і провідників цього «щасливого потягу», які супроводжували «залізняків» з війни додому. Одна з провідниць сказала, що таких чудових пасажирів ще ніколи за свою багаторічну працю на залізниці не супроводжувала, що пишається цією подорожжю, що розповість про неї своїм дітям.

«Нічого більше в житті так не хочу, як якомога швидше вивезти з війни по домах всіх українських військових», – зізналася провідниця.
Громада довго не розходилася: усі учасники події дружно співали патріотичних українських пісень.

«Серед цих хлопців немає нікого з моєї родини чи сусідів. Але я взяв синьо-жовтий прапор та й прийшов уклонитися солдатам, бо вони всі для мене – рідні діти. Шкода, що не всі вижили на цій страшній війні», – мовив у розмові зі мною, журналістом, дідусь з Яворова.

Бійці розповіли, що вони навіть самі того не сподівалися, що їм дадуть можливість відпочити вдома.

Люди також говорили про те, що нарешті знайшлися мудрі голови в державі, які спрямували цей пасажирський потяг на залізничну станцію «Яворів», яка вже роками є, винятково, товарною: мовляв, стомлені бійці з важкою амуніцією хоч змогли спокійно, без пересадок у Львові, прямісінько у місце постійної дислокації 24-ї окремої механізованої Залізної бригади приїхати.

Боже, допоможи мені робити репортажі лише про повернення живими й здоровими вояків з війни!

Про це написала у Фейсбуці Людмила Шубіна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів