Законопроєкт уряду про мобілізацію пом'якшать

18:47 2 січня 2024 р.

Фото до новини

Оновлена версія законопроєкту буде більш компромісною. Внесуть низку правок, над якими вже цього тижня почне працювати велика міжвідомча робоча група.

Про це в ефірі телемарафону повідомила народна депутатка, заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук, пише DailyLviv.com

Вона зазначила, що оновлена версія законопроєкту буде більш компромісною. Зокрема, там врахують зауваження омбудсмена, який раніше заявляв, що деякі норми там суперечать Конституції

"Ми вже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроект про мобілізацію не буде виноситися на голосування. Я думаю, це буде комітетська версія. Є профільний Комітет з питань безпеки та оборони. І цього тижня робоча група буде працювати над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати у сесійній залі", - сказала Євгенія Кравчук.

Вона додала, що законопроєкт викликає певні занепокоєння стосовно корупційних норм, а також те, що він був розкритикований Уповноваженим з прав людини.

Також Євгенія Кравчук наголосила, що люди мають відчувати справедливий підхід до мобілізації, а також бійці, які зараз на фронті, мають розуміти, коли їх змінять.

"Але мають прийти підготовлені, навчені люди", - зазначила нардеп.

25 грудня Кабінет міністрів України спрямував до Верховної Ради законопроєкт №10378, що регулює питання мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. Ця законодавча ініціатива передбачає низку обмежень і санкцій щодо військовозобов'язаних громадян України, які ухиляються від мобілізації.

Як заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, законопроєкт про мобілізацію, який вніс у Верховну Раду Кабінет міністрів, не буде проголосовано в такому вигляді, як пропонує уряд. 

Проєкт закону буде виноситися на голосування Верховної Ради лише після обговорення та внесення змін.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів