Закон про воєнний стан в Україні набув чинності

15:48 28 листопада 2018 р.

Скріншот

Скріншот
Фото: rbc.ua

Закон про воєнний стан і постанову про вибори опубліковано в електронній версії «Голосу України»

У середу, 28 листопада, на сайті видання офіційної газети Верховної Ради «Голос України» публіковано її спеціальний випуск №226 із текстом закону про затвердження указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» і постанови парламенту «Про призначення чергових виборів президента України. Зокрема, в тексті закону «Про затвердження указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» йдеться: «Цей закон негайно оголошується через засоби масової інформації та вступає в дію з дня його опублікування».

Спеціальний випуск №226 також містить текст постанови Верховної Ради про звернення українського парламенту до ООН, Європейського парламенту, ПАРЄ, Парламентської асамблеї НАТО, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї ГУАМ, національних парламентів країн світу у зв'язку з черговим актом агресії РФ проти України. Опубліковано й сам текст звернення.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про затвердження указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» в середу, 28 листопада,. Згідно з цим документом передбачається, що воєнний стан оголошується на 30 діб, до 26 грудня, у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

У законі також міститься норма про те, що в період воєнного стану часткова мобілізація оголошується президентом у терміни і в обсягах відповідно до загроз національної безпеки і оборони України. Воєнний стан введено до 14-ї години 26 грудня 2018 року.

Про це повідомили в середу, 28 листопада, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів