Закарпатець, який підпалив церкву у Львові, розповів про мотив свого злочину

12:44 20 квітня 2023 р.

Фото до новини

До Львова в Ернест Балога приїхав кілька місяців тому, аби заробити кошти жебракуванням.

Про це він повідомив на судовому процесі, йдеться в ухвалі суду, пише Dailylviv.com

15 квітня Сихівський районний суд у Львові обрав 31-річному закарпатцю, який підпалив храм Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, запобіжний захід - арешт до 12 червня. Як альтернатива цьому, Ернест Балога  може вийти з СІЗО під заставу вісімдесят прожиткових мінімумів( 214,7 тис. грн). Його адвокат оскаржує це рішення в апеляції.

Як зазначено в ухвалі суду, чоловік є уродженцем м. Ужгород, не працює, має незакінчену середню освіту та не має постійного місця проживання. Також він - неодружений, однак має дітей та позбавлений батьківських прав щодо однієї дитини 2020 року народження.

За словами самого підозрюваного, він приїхав до Львова кілька місяців тому, аби заробити кошти шляхом жебракування. Чоловік зазначив, що не хотів підпалювати двері церкви, але був у стані сп`яніння та хотів зігрітись. Змову з іншими особами щодо підпалу категорично заперечив.

Нагадаємо, 14 квітня близько 02:10 години палій поклав під двері головного входу церкви підпалений верхній одяг, внаслідок чого вони спалахнули. Унаслідок цього чоловік завдав парафії «Різдва Пресвятої Богородиці» УГКЦ у місті Львові матеріальної шкоди на суму 60 тис. гривень.

Поліція повідомила нові подробиці підпалу церкви у Львові

Садовий побачив останні конвульсії русского міра у Львові

Козицький повідомив, кого він підозрює у підпалі церкви у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів