Загроза ракетного удару, відновлення електропостачання. Головне за добу від Козицького

14:17 3 грудня 2023 р.

Фото до новини

Про важливе з життя Львівської області за добу поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Один раз в нашій області лунало оповіщення про повітряну тривогу – 2 грудня о 12:08. Була загроза ракетного удару через зліт Міг 31-К з аеродрому Моздок (Північний Кавказ). Небезпека не підтвердилася.

Через налипання мокрого снігу без електропостачання на Львівщині залишається 281 населений пункт (103 повністю, 178 частково). Відновлюють подачу живлення 90 бригад «Львівобленерго» – 387 фахівців. Залучили 135 одиниць техніки.

Миколаївська громада придбала новий апарат ультразвукової діагностики. Миколаївський міський центр первинної медико-санітарної допомоги став одним з переможців конкурсу «Розвиток медицини в громадах Львівської області», який проводила Львівська ОВА, та отримав 2 млн грн на оснащення закладу. Відтак за ці гроші придбали УЗД-апарат, а також додаткову апаратуру. УЗД-апарат має розширені діагностичні можливості. До того ж він – портативний. Провести обстеження, за потреби, медики зможуть навіть не транспортуючи пацієнта.

У Сокалі провели благодійний аукціон, у межах якого виручили понад 100 тис. грн. Серед лотів – артобʼєкти, вирізані зі залишків гільз, декоровані тубуси від снарядів, портрет Головнокомандувача ЗСУ тощо. Усі кошти скерують на виготовлення дронів для наших військовослужбовців. Організував подію БФ «Допоможи перемогти» за підтримки Червоноградської РВА.

У Жовківській громаді встановили рекорд України. Його зафіксували у «Книзі світових рекордів». Головну ялинку Жовківської громади цьогоріч прикрасили 150 патріотичними кульками, які оздобили ручною вишивкою. Іграшки вишивала увесь рік місцева майстриня – Галина Ковальська, поки її чоловік захищав Україну на фронті. Усі прикраси пані Галина присвятила нашим Захисникам і Захисницям та їхнім дітям. Рішення прикрасити ялинку до свят ухвалили після консультацій з воїнами та місцевими жителями. Світлина: Олег Вольський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів