За завдану дорогам Львівщини шкоду оштрафовано 29 вантажівок

16:28 31 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: павлоград.dp.ua

Автомобілі, які перевищили установлені габаритно-вагових параметрів, прзбулися шести тисяч євро.

Упродовж липня управління Укртрансінспекції у Львівській області склало 29 актів правопорушень, пов’язаних із рухом фур автомобільними трасами Львівщини. За шкоду, завдану дорогам внаслідок руху цих транспортних засобів з перевищенням установлених габаритно-вагових параметрів, перевізників оштрафували на загальну суму шість тисяч євро.

Через відсутність належних дозволів на перевезення з кожного порушника також стягнуть 1 700 грн. Про це розповів у п’ятницю, 31 липня, начальник обласного управління Укртрансінспекції Сергій Небесний на прес-конференції у Львівській облдержадміністрації.

Дослівно ж він повідомив: «Станом на 29 липня 2015 року на дорогах Львівщини зважування пройшли 408 транспортних засобів. У 29-ти з них зафіксовано перевищення вагових параметрів: у 15-ти – до чотирьох тонн, у семи – в межах чотирьох-дванадцяти тонн і ще у семи – вище 12 тонн. Найбільше фактів правопорушень – їх аж 18 – виявлено у випадках перевезень щебеневих матеріалів».

Сергій Небесний також уточнив, що контроль над рухом фур дорогами області, управління Укртрансінспекції відновило лише з 13 липня. Керівник управління зазначив: «До 1 липня законодавець обмежував перевірки на дорогах. Проте з 1 липня мораторій на рейдові перевірки припинив свою дію. Таким чином, вже з 13 липня ми відновили перевірки і на дорогах запрацювали мобільні вагові комплекси для контролю над рухом великовагових транспортних засобів».

Порушення норм пересування на дорогах великовагових та габаритних транспортних засобів призводить до пошкодження дорожнього полотна та знищує дороги, а особливо за умов високих температурних режимів (понад 25° С). Габаритним вважається транспортний засіб, ширина кого перевищує 2,6 метра, а висота від поверхні дороги – 4 м. А великоваговим – якщо його вага більша, аніж 40 тонн.

Відповідне штрафне нарахування відбувається, якщо вага транспортного засобу перевищує допустиму норму більш ніж на 2%. Нарахування здійснюється в євро відповідно до пройденого шляху.

Разом з тим, за порушення норм українського законодавства вноситься штрафна санкція в еквіваленті національної валюти – у гривнях. Якщо ж перевищення вагових норм складає більше 7%, транспортний засіб не має права рухатися далі: на місце затримання викликають перевізника і проводять обов’язкові заходи з розвантаження.

Про це повідомили сьогодні, 31 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів