За відеотрансляцію прильоту дрона на аеродром у Білорусі айтівцю загрожує смертна кара

13:13 5 квітня 2023 р.

Фото до новини

В агромістечку Сениця Мінського району затримали айтівця Дмитра Мостового, який, за твердженням силовиків, організував онлайн-трансляцію з маяка на військовому аеродромі Мачулищі у Білорусі.

Про це розповіли 4 квітня в ефірі державного телеканалу ОНТ, пише Dailylviv.com.

Дальній привід - це маяк, який розташований приблизно за 4 кілометри від злітно-посадкової смуги аеродрому. ОНТ повідомило, що Дмитро Мостовий нібито сам написав у бот телеграм-каналу з моніторингу військової активності «Беларускі Гаюн» та запропонував свою допомогу. Він розповів, що вікна його будинку в Сениці виходять на дальній привід аеродрому Мачулищі.

«Можу повісити веб-камеру на вікно та надати доступ. Або повернути одну з камер відеоспостереження на дальній привід і надати доступ. До дального приводу від будинку навпростець 900 метрів», - показали на держтелеканалі, як стверджується, листування Мостового з телеграм-каналом.

В ефірі ОНТ повідомили, що Мостовий налаштував відеотрансляцію дальнього приводу ноутбуком доньки через відеодзвінок у Skype.

«Мостовий підключив ноутбук доньки, камера працювала через Skype, а програму налаштував так, що дзвінок приймався автоматично і співрозмовник одразу бачив, що відбувається на аеродромі. Два тижні онлайн — з 26 січня по 10 лютого — трансляція триватиме безперервно, цілодобово», — розповіли держТВ.

За версією силовиків, потім айтівець налаштував і трансляцію з камери відеоспостереження, яку встановив на даху будинку.

Затримали Мостового 26 лютого за підозрою у сприянні екстремістській діяльності та замаху на держзраду. В ефірі ОНТ стверджується, що його схопили в той момент, коли він забирав відеокамеру зі схованки біля АЗС «Газпромнафта» на 11 км траси М2.

Раніше повідомлялося, що КДБ РБ звинуватив 30 фігурантів кримінальної справи про підрив російського розвідувального літака А-50 на військовому аеродромі в Мачулищах.

Недавно у Білорусі внесли спеціальні поправки до кримінального законодавства. Тепер найвища міра покарання - смертна кара - може загрожувати не лише за акт тероризму, але й навіть за замах на вчинення акту тероризму.

Відповідно до КК Білорусі смертна кара не може бути призначена жінкам, а також чоловікам, які досягли до дня ухвали вироку 65 років, та особам, які вчинили злочини віком до вісімнадцяти років.

Нагадаємо, що вранці 26 лютого на околицях військового аеродрому в Мачулищах чули два вибухи. У BYPOL повідомили, що було пошкоджено російський військово-транспортний літак А-50 і снігоприбиральну техніку.

У Білорусі підірвали російський літак ДРЛС А-50 - розвідник і навідник

Підірваний у білоруських Мачулищах літак-розвідник - перший з кількох, що є на озброєнні в РФ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів