Острів Зміїний - стратегічний об'єкт: росіяни розміщують там засоби ППО і ракетні комплекси

20:03 13 травня 2022 р.

Фото до новини

Українська розвідка повідомляє, що росіяни розміщують на острові Зміїному засоби ППО - "Панцир" і дві установки "Тор-М2"

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Dailylviv.comВ ефірі всеукраїнського телемарафону начальник ГУР МО України заявив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. Також острів Зміїний стратегічно важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту.

За словами генерал-майора Кирила Буданова, теоретично це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть спробувати висадити десант на територію окупованого Придністровського регіону Молдови.

“Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати й боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії росії на території „ПМР“, з якої вони можуть атакувати західну частину України”, – зазначив начальник ГУР МО України.

Українська розвідка повідомляє, що росіяни розміщують на острові Зміїному засоби ППО - "Панцир" і дві установки "Тор-М2". Є ймовірність, що там будуть встановлені також ракетні комплекси для обстрілу надводних і наземних цілей. 

"Наша оцінка полягає в тому, що острів Зміїний - це стратегічний об’єкт, який буде використовуватись РФ для контролю всієї Північно-Західної частини Чорномор’я", - сказав представник головного управління розвідки МОУ Вадим Скибицький.

Українські літаки успішно атакували російські об'єкти на острові Зміїний

Українські військові вдарили по російському зенітно-ракетного комплексу на острові Зміїний

Автор легендарної фрази про рускій воєнний карабль повернувся з полону додому (відео)

Уранці росія знову вдарила по мосту через Дністровський лиман

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів