За військовими навчаннями на Львівщині спостерігали дипломати 20 країн світу (+відео)

17:50 7 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

На «Репід Трайдент – 2016» минув День високоповажних гостей та преси.

«За ходом українсько-американського навчання «Репід Трайдент – 2016» спостерігали високоповажні представники 20 країн світу», – повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 6 липня, на Львівщині на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся День високоповажних гостей та преси. В ході заходу за діями багатонаціональних підрозділів, які беруть участь в українсько-американському військовому навчанні із залученням військ «Репід Трайдент – 2016» спостерігали представники дипломатичних відомств, військове керівництво Збройних Сил України та країн, які беруть участь у цьогорічних маневрах.

Військові делегації від України, США та країн-учасниць очолили заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України – генерал-лейтенант Руслан Хомчак, командувач військ оперативного командування «Північ» Збройних Сил України –генерал-майор Олександр Локота, заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил США в Європі – генерал-майор Тімоті Макгуаєр, начальник Генерального штабу Збройних Сил Грузії –  генерал-майор Вахтанг Капанадзе, начальник штабу Командування СВ Збройних Сил Королівства Норвегія – генерал-майор Одін Йоханссен, а також представники офіцерського корпусу Збройних сил інших країн-учасниць та Київської асоціації військових аташе.

Заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України, генерал-лейтенант Руслан Хомчак, наголосив: «Ми мали змогу побачити на рівень взаємосумісності, злагодженості та навченості українських підрозділів Збройних Сил і Національної гвардії та країн-партнерів, які приймають участь у цьому навчанні. Особливо слід відмітити також роботу багатонаціонального штабу в якому виконують завдання військовослужбовці більше десяти країн-учасниць навчань. Присутність тут такої потужної групи наших партнерів і товаришів по зброї засвідчує широку міжнародну підтримку у боротьбі Українського народу за суверенітет і територіальну цілісність України, як демократичної європейської держави».

Від органів державної влади та місцевого самоврядування спостерігати за ходом навчання «Репід Трайдент – 2016» прибули представники на чолі з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним. Також на навчання завітали понад сотня високоповажних гостей і представників вітчизняних та іноземних засобів масової інформації.

Заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил США в Європі, генерал-майор Тімоті Макгуаєр повідомив: «Великий обсяг роботи було виконано на рівні батальйону та бригади щодо планування. Саме завдяки спільній праці на полігоні військовослужбовці діяли вправно та злагоджено. Військові навчання «Рапід Трайдент – 2016» відіграють вагому роль у підготовці військ в контексті загальноєвропейської безпеки».

Високоповажні гості спостерігали за практичними діями багатонаціональних підрозділів на навчальних ділянках полігону. Згодом високопосадовці оглянули навчальне місце протидії саморобним вибуховим пристроям та провели брифінг із представниками ЗМІ.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил Грузії, генерал-майор Вахтанг Капанадзе зазначив: « Я уже втретє спостерігаю за військовими навчаннями серії «Репід Трайдент». Цьогорічні мене надзвичайно вразили тим, як діють наші війська. Я побачив нову армію з іншим мисленням, військовослужбовці якої знають як правильно вести тактичні бої в наш час. Надзвичайно здивований тим, що українська армія може вести бойові дії на сході України та одночасно швидко модернізувати свої Збройні Сили» 

Загалом у військових навчаннях «Репід Трайдент-2016» беруть участь понад 1800 військовослужбовців із 13 країн світу. Окрім України та США до навчань залучено військовослужбовці з Канади, Великобританії, Болгарії, Литви, Туреччини, Румунії, Грузії, Республіки Молдова, Республіки Польща, Королівства Норвегії та Королівства Швеції.

Метою цьогорічних маневрів є запровадження у Збройних Силах України передових методик підготовки особового складу армій провідних країн світу, обмін професійним досвідом, покращення рівня взаємодії між підрозділами Сухопутних військ США, України, армій країн-учасниць НАТО і членів програми «Партнерство заради миру». Завершиться українсько-американського навчання із залученням військ «Репід Трайдент – 2016» 8 липня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів