За два з половиною роки Повітряні Сили знищили понад 8000 повітряних цілей рф

10:12 4 серпня 2024 р.

Фото до новини

Щороку у першу неділю серпня відзначаємо День Повітряних Сил Збройних Сил України.

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук привітав усіх військовослужбовців та ветеранів Повітряних Сил з 20-ю річницею і подякував усім, хто докладає максимум зусиль для нашої перемоги. Про це він написав у ФБ, інформує DailyLviv.com.

"Битва за небо триває. Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні Сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі. - зазначив Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук. - За два з половиною роки Повітряні Сили знищили понад 8000 повітряних цілей ворога: сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів, більшість – на бойове застосування авіаційних засобів ураження.

Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей!"

"У період широкомасштабного вторгнення росії в Україну за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, 4475 військовослужбовців Повітряних Сил відзначені державними нагородами, 47 з них стали Героями України, 25, на жаль, посмертно", - йдеться у привітанні Миколи Олещука.

Читайте такожРосія вночі атакувала ракетами і ударними дронами шість областей України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів