За добу на Львівщині знешкодили 18 артснарядів та понад дві тисячі одиниць набоїв

11:24 29 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: lviv.mns.gov.ua

Як повідомили в середу в обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій, 28 квітня піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС вилучили та знешкодили 18 артснарядів та понад дві тисячі одиниць набоїв до стрілецької зброї часів ІІ Світової війни.

У прес-службі Львівського обласного управління ДСНС повідомили сьогодні, 29 квітня:

«28 квітня піротехніки 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучили та знешкодили 18 артснарядів та понад дві  тисячі одиниць набоїв до стрілецької зброї часів ІІ Світової війни. Так, 76-міліметровий артилерійський снаряд виявили під час катання на велосипеді в лісовому масиві в селищі Брюховичі Львівської міської ради. Ще два артснаряди 155-міліметрового калібру знайшли під час проведення земляних робіт на відстані п’яти метрів від житлового будинку в селі Гончарівка Золочівського району.

Цього ж дня рятувальники отримали повідомлення про виявлення під час проведення земляних робіт складу небезпечних боєприпасів в селі Черемошня Золочівського району. Піротехніки ДСНС терміново виїхали на місце знахідки, вилучили та знешкодили 15 одиниць 75-міліметрових артилерійських снарядів та 2348 одиниць набоїв до стрілецької зброї часів ІІ Світової війни. Рятувальники знешкодили вибухонебезпечні предмети у встановленому порядку.

Окрім цього, 28 квітня в селі Щуровичі Радехівського району під час пошуку металобрухту в лісі, виявлено предмет, ззовні схожий на 122-міліметрову мінометну міну часів ІІ Світової війни. Того ж дня під час проведення земляних робіт на вулиці Львівська Бічна, 10 у селі Сокільники Пустомитівського району виявлено чотири предмети, ззовні схожих на 75-міліметрові артилерійські снаряди. За цими фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знешкодження».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів