На Львівщині потрапили до лікарень з обмороженням і переохолодженням троє людей

10:25 23 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zdolbunivcity.net

В обласному управлінні ДСНС закликає одягатися тепліше та бути обережними під час тривалого перебування на морозі.

«22 січня о 10:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в приймальне відділення Жовківської центральної районної лікарні в стані середньої ступені важкості поступив житель села В’язова 1952 року народження. Лікарі діагностували у потерпілого алкогольне сп’яніння та переохолодження тіла», – повідомили сьогодні, 23 січня, в прес-службі Львівського обласного управління, де також поінформували:

22 січня о 15:00 до цієї ж лікарні в стані середньої ступені важкості поступив житель села Звертів, 1953 року народження. Діагноз пацієнта – переохолодження тіла.

22 січня о 17:00 в хірургічне відділення Перемишлянської центральної районної лікарні в стані середньої ступені важкості поступив житель селища Коросно 1937 року народження. Чоловік отримав обмороження ІІ-ІІІ ступеня пальців кистей рук.

Львівське обласне управління ДСНС України просить громадян одягатися тепліше та бути обережними під час тривалого перебування на морозі. Є декілька простих правил, виконання яких дозволить уникнути переохолодження та обмороження при негоді: не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій утраті тепла, і в той же час створює ілюзію тепла.

Дотримуйтеся таких порад:

Носіть вільний одяг – це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано, щоб верхній одяг був непромокаючий.

Тісне взуття, відсутність устілки, брудні шкарпетки можуть створювати передумови обмороження. У взуття необхідно вкладати теплі устілки, а замість бавовняних шкарпеток одягати вовняні – вони поглинають вологу та залишають ноги сухими.

Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. У вітряну погоду відкриті ділянки тіла змащуйте спеціальним кремом.

Якщо проводите цілий день на вулиці, заходьте кожні півгодини – годину в тепле приміщення. При виході на вулицю по можливості візьміть із собою термос з чаєм, кавою або зупою.

Не носіть на морозі металевих (у тому числі золотих та срібних) прикрас. Не дозволяйте обмороженому місцю знов замерзнути, це може призвести до більш значних пошкоджень. Перед виходом на мороз бажано поїсти – вам необхідна додаткова енергія».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів