З риштування будинку на пл. Галицькій упав працівник

12:21 27 серпня 2020 р.

Фото до новини

Як повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, під час виконання реставраційних робіт на об'єкті площа Галицька, 7 з риштування впав робітник. Від отриманих травм чоловік помер. Причини трагічного випадку з’ясовують.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

«Сьогодні, під час виконання реставраційних робіт на об'єкті площа Галицька, 7 з риштування впав робітник. На жаль, травми, яких зазнав робітник фірми „Львів-реставрація“, виявилися не сумісні з життям. Висловлюємо співчуття родині та близьким. Робітнику було 59 років. Деталі трагічного випадку з’ясовуємо», — повідомив Андрій Москаленко.

За його словами, в будинку на пл. Галицька, 7 відбувається реставрація еркеру та балкону на замовлення управління охорони історичного середовища ЛМР. Роботи виконує ТЗДВ «Львів-реставрація».

На місці події ZAXID.NET вдалося довідатися, що робітникові 59 років. Чоловік впав з верхівки риштування, заввишки приблизно 10 метрів.

Чоловік віком 59 років впав з верхівки риштування на будинку №7, що на пл. Галицькій у центрі Львова

За словами поліціянта Миколи Зіньківа, робітник отримав важку травму голови, так як впав на тротуар. «От чоловік зараз в машині швидкої, там лікарі його рятують. Наразі там все досить погано», – додав патрульний.

До слова, на місці падіння велика калюжа крові. Окрім поліції та медиків, на місці трагедії є також керівник потерпілого робітника. Директора фірми, де працює робітник, звати Ярослав, але через емоції він не захотів офіційно коментувати та називати свого прізвища. Чоловік здивований, адже потерпілий працював у їхній фірмі багато років і завжди користувався страхуванням, однак сьогодні чомусь був без нього.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На місці події працюють правоохоронці, які встановлюють усі обставини.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів