З Борисполя вилетів найбільший пасажирський літак в Україні

15:52 19 грудня 2023 р.

Фото до новини

Особливістю авіалайнера стала його місткість – він міг перевозити 531 пасажира, що є рекордним показником для авіації України.

Про це інформує BoryspilNews "Бориспіль", пише DailyLviv.com.

Сьогодні Boeing 777-300ER евакуювали з аеропорту Бориспіль до Європи. Згідно з відкритими даними онлайн-радару flightradar24, авіалайнер з бортовим номером UR-AZR авіакомпанії Skyline Express, раніше відомої як Azur Air Ukraine, вранці вилетів з Борисполя і за кілька годин приземлився у французькому аеропорту Тарб-Лурд-Піренеї. Цей аеродром використовується як база технічного обслуговування та тривалого зберігання авіалайнерів.

Boeing 777-300ER надійшов до України наприкінці 2021 року після роботи у російській авіакомпанії Azur Air. Особливістю авіалайнера стала його місткість – він міг перевозити 531 пасажира, що є рекордним показником для авіації України.

До російського вторгнення в Україну авіалайнер під позивними Azur Air Ukraine перевозив туристів афілійованого туроператора Anex Tour на курорти Карибського басейну — Домінікану і мексиканський Канкун.

Нагадаємо, 20 грудня 2022 року Туреччина евакуювала два військово-транспортні літаки Airbus A400. Вони прибули до Борисполя в ніч із 23 на 24 лютого 2022 року та залишалися заблокованими через закриття повітряного простору України.

4 квітня 2023 року українська авіакомпанія SkyUp змогла перегнати з аеропорту Бориспіль до Румунії літак Boeing 737-800 з реєстрацією UR-SQP. Це було єдине повітряне судно авіаперевізника, яке перебувало в Україні на момент російського вторгнення.

Перша евакуація повітряного судна зі Львова сталася 2 квітня 2022 року, коли пілоти перегнали регіональний літак ATR 72 “Рози Вітрів” до Варшави. 13 вересня 2022 року лоукостер Wizz Air зміг евакуювати зі Львова в Катовіце авіалайнер Airbus A320 із реєстрацією HA-LWS.

1 червня  2023 року третій цивільний літак евакуювали з аеропорту Львів з моменту початку російського вторгнення в Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів