Якщо шахта в Стебнику провалиться, то піде під воду частина траси (відео)

12:18 1 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: stebnyk.net

Керівництво «Полімініралу» переконує, що техногенної катастрофи статись не може, однак вже почали скликати спеціальну комісію, аби вирішити проблему обвалу землі.

У Стебнику на Львівщині стався незначний землетрус– з амплітудою коливань у три бали. Сейсмологи запевнили, що він, радше, –техногенний, аніж природній, а пов'язаний з колишнім державним підприємством «Полімінірал», де понад 60 років видобували калійну сіль.
Однак тепер роботи не ведуть, а порожні шахти затоплює вода. Тож керівництво не приховує, що трясти могло від обвалу під землею. Головний інженер підприємства «Полімінірал» Іван Фаб'як розповів: «У нас почалося руйнування міжкамерних ціляків. Поверхня камери обрушується і вона може викликати техногенний землетрус амплітудою три-чотири бали».
На шахті від обвалів рятуються спеціальним розсолом. Його заливають у шахти, аби стовпи, які тримають землю, не впали. Однак виготовлення цього розсолу – досить довгий процес, тому усі шахти убезпечать лише за п’ять-шість років.
Керівництво колишнього підприємства переконує, що техногенної катастрофи статись не може. Однак вони вже почали скликати спеціальну комісію, аби вирішити проблему обвалу землі. Якщо шахта все ж провалиться, то на її місці утвориться величезне озеро і піде під воду частина траси. Про це повідомили на сайті «Телеканалу новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів