Якщо погромників Євромайдану не покарають, то це зробить ЄС (відео)

19:25 2 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Про це «ИТАР-ТАСС» повідомив, посилаючись на дипломатичне джерело в місії однієї з європейських країн в Брюсселі.

Російська інформагенція «ИТАР-ТАСС» повідомила сьогодні, 2 грудня, з посиланням на дипломатичне джерело в місії однієї з європейських країн в Брюсселі, що «ЄС може запровадти адресні санкції проти «конкретних осіб, винних у застосуванні сили в Києві».

«Ситуація в Україні – напружена і тривожна - заявив цей дипломат. – Країни ЄС з тривогою спостерігають за тим, що відбувається. Влада не повинні допускати надмірного застосування сили проти громадян, які висловлюють свою позицію на вулицях столиці».

За його словами, ситуацію в Україні ”найближчим часом” розглянуть постійні представники 28 країн ЄС у Брюсселі.

«Євросоюз займає нейтральну позицію, але вважає, що відповідальні за надмірне застосування сили повинні понести покарання. Якщо цього не зробить керівництво країни, у Євросоюзу є свої засоби, включаючи можливість запровадження заборони на в`їзд у європейські держави», – сказав також дипломат. Водночас він зазначив, що «на даному етапі проекту санкцій проти України ще немає».

«Все залежатиме від розвитку ситуації в цій країні найближчими днями», – додав він. На запитання про те, як саме Євросоюз має намір визначити «конкретних осіб, винних у надмірному застосуванні сили», дипломат відповів, що «говорити про це поки що передчасно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів