Якщо буде необхідність мобілізації, то призвуть 10-12 тисяч чоловіків, – Міноборони

18:30 27 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: dumskaya.net

Керівник військового відомства Степан Полторак повідомив у суботу, що лише в лютому до лав Збройних Сил України вже записалися дев’ять тисяч громадян нашої держави.

Україна в перспективі може відмовитися від мобілізації завдяки суттєвому збільшенню кількості охочих служити за контрактом. Про це заявив сьогодні, 27 лютого, на брифінгу в Харкові міністр оборони Степан Полторак.

Керівник військового відомства відзначив: «Рішення про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців дає нам оптимізм, що з часом ми взагалі відмовимося від мобілізації, якщо не буде активних бойових дій. Бо якщо раніше ми на місяць набирали 200-300 контрактників, то лише за цей місяць, коли ми отримали (підвищене. – Ред.) грошове забезпечення, до війська записалися дев’ять тисяч осіб, а сім тисяч осіб ми вже призвали». 

Степан Полторак також повідомив, що завдяки збільшенню кількості контрактників у разі ухвалення рішення про чергову хвилю мобілізації план буде суттєво меншим, аніж раніше. Міністр уточнив: «Якщо у нас (під час демобілізації, запланованої на березень-квітень. – Ред.) звільняється зараз 45 тисяч особового складу, то навіть якщо буде необхідність мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тисяч, тобто в рази менше, ніж було раніше. Це все завдяки тому, що було ухвалено правильне рішення про збільшення грошової допомоги».

Про це повідомили сьогодні, 27 лютого, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів