Які документи найчастіше забувають взяти громадяни, аби перетнути кордон. Це - не паспорт (відео)

13:06 8 вересня 2024 р.

Фото до новини


Фото: Львівський пресклуб

Упродовж літа 2024 року кордон в зоні повноважень 7 Карпатського прикордонного загону перетнуло на 7% менше осіб і транспортних засобів, ніж 2023 року.


Відео: Львівський пресклуб

Про це DailyLviv.com повідомив Владислав Пясецький, заступник начальника відділу організації прикордонного контролю 7 Карпатського прикордонного загону.

"Громадяни забувають взяти зі собою документи, які підтверджують родинні зв’язки: свідоцтво про шлюб або про народження дітей. А також документ, який підтверджує статус особи з інвалідністю", - зауважив прикордонник. 

Зокрема він пояснив, що виїзд дитини, яка не досягла 16 років, може здійснюватися у супроводі одного з батьків.або бабусі, дідуся, брата , сестри. В такому випадку не потрібно нотаріально завірена згода від другого з батьків. В іншому випадку потрібна завірена заява в органах опіки і піклування про надання дозволу на виїзд за кордон в супроводі третіх осіб.

Владислав Пясецький додав, що найчастіші правопорушення, які фіксують прикордонники, це — спроби перетину кордону з підробленими документами, порушення строків і правил перебування на території України іноземцями і особами без громадянства.

У червні-серпні 2024 року охоронці кордону виявили 128 підроблених документів, 286 недійсних і 41 особу без документів, які надають право на перетин кордону.

Упродовж літа кордон в зоні повноважень 7 Карпатського прикордонного загону перетнули 4,5 млн осіб та 100 тисяч транспортних засобів. Це - на 7% менше, ніж 2023 року.

Читайте також: Прикордонник розповів, як вираховують українців з множинним громадянством (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів