Виїзд військових за кордон під час відпустки: за ким останнє слово

08:01 27 вересня 2023 р.

Фото до новини

У Львівському обласному ТЦК та СП розповіли про особливості виїзду військових за кордон під час відпустки.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

У Львівському обласному ТЦК та СП зазначили, що військовослужбовці мають право виїзду за кордон у період відпустки. 

Про це повідомили у Службі звʼязків з громадськістю Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

«Потрібно скласти юридично грамотний рапорт, додати до нього всі необхідні підтверджувальні документи. У рапорті необхідно вказати країну та адресу місця проживання та подати його до штабу військової частини на розгляд командиру військової частини. Рапорт до свого командира підрозділу необхідно подати не пізніше ніж за 15 днів до початку відпустки», – зазначили у Службі.

У ТЦК додали, що рапорт складається у двох примірниках, один для військової частини, інший для військового, щоб в/ч поставила відмітку про прийняття рапорту.

«Командир зі свого боку ухвалює рішення щодо надання відпустки. Це рішення оформляється у вигляді наказу, який надає право виїжджати за межі країни. Також можна використати відпускний квиток, де вказаний термін відпустки і дозволена можливість перетину державного кордону України. Перед відпусткою необхідно запросити витяг із наказу про відпустку із зазначенням можливості перетину державного кордону України», – уточнили в обласному ТЦК. 

Далі процедура становлення на облік військової служби правопорядку - це необхідно для контролю за рухом особового складу ЗСУ та запобігання можливих порушень правил виїзду за кордон. Після цього можна без вагань перетинати кордон.

Варто пам’ятати, що останнє слово за командиром, адже він може не лише дозволити у виїзді за кордон у період відпустки, але й водночас – відмовити.

Отже, для подорожі за кордоном військовослужбовець повинен мати такі документи:

військово-обліковий документ, посвідчення офіцера або посвідчення військовослужбовця;

відпускний квиток із зазначенням «відпустка за кордоном» (якщо такої відмітки у квитку немає, необхідно мати витяг із наказу із зазначенням виїзду за кордон);

чинний закордонний паспорт (id-картка або книжка).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів