Вирушаєте в Болгарію - звільняєтеся від карантину, повертаєтеся з Болгарії - тест або самоізоляція

22:16 30 липня 2020 р.

Фото до новини

Таких правил повинні будуть дотримувати громадяни України впродовж наступного місяця.

30 липня оновлено рішення Мінохорони здоров’я № РД-01-443, згідно з яким, починаючи з 31 липня до 31 серпня ц.р., громадянам України дозволено в’їжджати на територію Болгарії без необхідності надання документу, що показує негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, та без проходження 14-денного карантину.

Про це повідомив у ФБ Консульський відділ Посольства України в Республіці Болгарія.

Уряд Болгарії вирішив скасувати рішення про необхідність ПЛР-тестів для громадян України після ультиматуму місцевих туристичних компаній.

Як реакція на це авіакомпанія Windrose має намір відновити в серпні рейси з Києва в Бургас і Софію (обидва - Болгарія).

А два дні тому в Україні було оголошено, що, згідно з інформацією МОЗ, станом на 27 липня у "червоний список" України входять близько 60 країн, в яких ситуація із поширенням коронавірусу залишається критичною.

До оновленого списку повернулася Болгарія, де зафіксовано 68 випадків на 100 тисяч людей, а всього хворих - 4732 громадян.

Тож після повернення з країн "червоного" списку необхідно проходити обсервацію/самоізоляцію або отримати негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19 у визначених державою лабораторіях.

Тим часом Європейський Союз оновив список країн, громадяни яких зможуть вільно потрапити на територію блоку. України в цьому списку досі немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів