Виконком Львівської міськради заборонив забудову

11:30 17 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконком ЛМР ухвалив рішення, яке унеможливлює забудову на вулиці Горбачевського, 19.

Про це повідомили в п’ятницю, 17 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «На вулиці Горбачевського, 19 не може бути багатоповерхової забудови. Тут має бути сквер. Про це сьогодні йшлось на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради».

«Сьогодні, 17 травня, виконком прийняв рішення «Про скасування наказу директора департаменту містобудування №130» від 20 квітня 2015 року. Згідно з цим рішенням, будь-яке будівництво на території вулиці Горбачевського, 9 буде незаконним», – поінформували також у міськраді.

Заступник міського голови з питань розвитку й член виконавчого комітету ЛМР Андрій Москаленко пояснив: «Це є історична частина міста, де традиційно був сквер. Цьогоріч без жодного на це дозволу було в жорсткий спосіб зрубано дерева, які там росли. І зрозуміло, що мешканці, які живуть поруч, висловили свою позицію, що щось незрозуміле відбувається. Ми мали ряд зустрічей з керівником профільного Інституту академії наук, власністю якого є земельна ділянка. І вони озвучили, що хочуть будувати житло для науковців. Але підставових документів на підтвердження цього вони не змогли надати. Є позиція мешканців щодо збереження цієї території, щоби залишити там сквер з, можливо, функціоналом садочка, освітньої частини».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів