Вибухова хвиля зірвала у Львові каналізаційний люк

12:30 13 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

У Львові гучно пролунав вибух у каналізаційному люці на пішохідному тротуарі.

Про це повідомила в середу, 13 лютого, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» , де також розповіли: «Дивом не постраждали перехожі. У сусідньому будинку вибухова хвиля вибила вікна, один з мешканців травмований»

Єдиний постраждалий 26-річний чоловік, під час вибуху був удома, йому поранило голову осколком скла. Проте поріз не глибокий, тож постраждалого в лікарню не забирали.

Вибух стався напередодні надвечір у каналізаційному колодязі, що в кількох метрах від будинку. Вибухова хвиля повибивала вікна у трьох квартирах і аптеці.

Дісталась аж четвертого поверху, подекуди там вибиті шибки. Мешканці кажуть, що вибухів було два. Перелякані вони повибігали на вулицю, бо не розуміли що саме вибухнуло.

Мешканка будинку Оксана розповіла: «Був такий звук сильний, ми подумали, що вдарились дві машини на вулиці. Ми були в іншій кімнаті підбігли сюда, підійшли до вікна і десь через хвилину стався другий вибух. Був потужний звук, було враження, що граната вибухнула».

Вибухова хвиля зірвала каналізаційний люк та бруківку. Одразу після вибуху місце обстежили рятувальники, поліція з собаками та газовики.

Остаточну причину ще не назвали. Попередньо, у каналізації закоротило кабель звязку, а от що спричинило сам вибух, остаточно не відомо.

Не відкидають і версію про витік метану. Тож сьогодні усі каналізаційні люки у районі обстежують газовики із спеціальним газоаналізатором.

Версію про підрив у поліції виключають. Кажуть, вибухових пристроїв на місці не знайшли. Остаточну причину вибуху назвуть після обстеження фахівцями.

Опорні конструкції та стіни сусіднього будинку не постраждали. Окрім вікон, будинок не пошкодило.

Тож пожильців не відселяли. Вони вже повернулись у свої оселі. Замість вибитого скла вікна тимчасово заклеїли плівкою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів