ВР узаконила автоматичні відеореєстратори на дорогах

16:59 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Депутати підтримали повернення українським водіям «листів щастя».

235 народних депутатів Верховної Ради голосували підняттям рук за введення автоматичної відео- та фотофіксації порушень правил дорожнього руху. Згідно з цим документом, у разі фото- та/або відеофіксації правопорушень даішник на підставі даних автоматизованої інформаційної системи встановлює особу, за якою зареєстровано транспорт.

«Особа, за якою зареєстровано транспортний засіб, упродовж десяти днів з дня отримання постанови має сплатити штраф або оскаржити постанову у суді та довести, що транспортний засіб або його номерний знак вибув з її володіння внаслідок протиправних дій інших осіб, або у момент вчинення правопорушення за кермом була інша особа», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Якщо авто зареєстровано за підприємством, то керівнику такого підприємства чи установи надсилається запит про надання інформації, і він упродовж п'яти днів з дня отримання запиту має надати інформацію про особу, яка керувала транспортом. Потім правопорушнику надсилається постанова про накладення адміністративного стягнення, і ця особа має право сплатити штраф або оскаржити зазначену постанову.

За ненадання керівником зазначеної інформації вводиться адміністративна відповідальність. У разі притягнення порушника до відповідальності застосовується мінімальний розмір штрафу, передбачений відповідною статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо водій сплачує зазначений штраф протягом п'яти днів з дня отримання постанови, такий мінімальний розмір зменшується удвічі. Про це повідомляє сьогодні, 16 січня «ТСН.ua»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів