ВПС Німеччини та Швеції перехопили два російські винищувачі

14:30 4 серпня 2024 р.

Фото до новини

Вони прямували у бік країни НАТО.

Про це інформує Bild, пише DailyLviv.com.

Два німецькі винищувачі Eurofighter, а також два шведські літаки піднялися в повітря, щоб встановити контакт з російськими пілотами, які прямували у бік країни НАТО — Латвії, повідомив представник німецьких ВПС.

Російські літаки, мабуть, здійснювали цей політ у зв'язку з навчаннями російських військових кораблів. За словами представника ВПС Німеччини, транспондери було вимкнено, а пілоти не відповідали на радіозапити. Крім того, план польоту повітряних суден не було повідомлено заздалегідь, як це зазвичай буває для польотів у районі Балтійського моря.

Після цього німецькі та шведські військові літаки піднялися в повітря, щоб подивитися, що відбувається, що це за літак, заявив прес-секретар ВПС Німеччини.

Йдеться про два російські літаки Сухий СУ-30. За словами прессекретарz, російські пілоти були «незговірливими» і не реагували на сигнали, але й не поводилися «агресивно». Коли вони повернули, місію винищувачів НАТО також було припинено.

За словами речника, останнім часом майже щотижня надходять повідомлення про те, що російські винищувачі не виходять на зв'язок у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем. Однак у більшості випадків їх не розслідують, якщо вони не поводяться агресивно або швидко повертаються до повітряного простору Росії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів