Волонтер 24-ї механізованої бригади зі Львівщини закликає провести ротацію всіх її бійців (відео)

15:36 4 вересня 2014 р.

Військовослужбовці 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького з Львівщини на навчаннях

Військовослужбовці 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького з Львівщини на навчаннях
Фото: kolomyya.org

Ольга Кухарук стверджує в четвер: «Хлопці тримаються з останніх сил».


Відео: tvzikua

Волонтер 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького зі Львівщини Ольга Кухарук повідомляє сьогодні, 4 вересня:

«ПРОСИМО РЕПОСТУ І УВАГИ ПРЕСИ!

ВРЯТУЄМО 24-ту ОМБР!

Всі ми знаємо що ситуація на фронті зараз складна, на слуху відомі назви, про них говорять, їх рятують. Армія мовчить.

Мовчимо і ми. До пори до часу. Більше не можемо. На кону життя наших хлопців.

Для довідки:

Перший і третій батальйон 24-ї на чолі з керівництвом бригади і особисто з комбригом на передовій з перших днів. НА ДУЖЕ ГАРЯЧІЙ ПЕРЕДОВІЙ. Більша частина з них без ротації з БЕРЕЗНЯ!

За останній час наші хлопці пережили кілька котлів подібних до Ілловайську, героїчне утримування передових рубежів фронту і до останнього стояли на позиціях в Луганському аеропорту. Не чули? А це не значить, що цього не було.

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ ЗАРАЗ:

Вони самостійно (БЕЗ ПРИКРИТТЯ) вирвались із оточення у Луганському аеропорті і повернулись в базовий табір чекати подальших наказів. Вернулись в чому були... Згоріло все...

Від першої БТГР механізованої бригади залишився один Урал і кілька одиниць бронетехніки. Але вище оперативне командування, яке розташовувалось у селі неподалік, замість приймати рішення про ротацію і укомплектацію бригади технікою і боєприпасами, при перших влученнях «Градів» та «Смерчів» залишило позиції, наказавши залишкам бригади чекати наказу (КІЛЬКА ДНІВ ТОМУ).

Базовий табір два дні накривали з російської території «Смерчами» і «Ураганами», знищили табір, залишки техніки, склади з боєприпасами. Пам'ятаєте Зеленопілля? Все так само, тільки гірше.

Завдяки тому, що бійці встигли окопатися і вивести кілька одиниць техніки, їм вдалося відступити без втрат. Від базового табору нічого не залишилось.

Хлопці тримаються з останніх сил. З ними справжнє командування, справжні офіцери – їх комбриг, їхній «батько» як вони називають.

Багато в чому вони і тримаються бо комбриг не дає впасти духом. Але страшно уявити як йому самому зараз! Підставляти під «Смерчі» тих, хто тобі вірний бо нема наказу!

В той же час, львівська 80 бригада, яка виривалась із оточення з Луганського аеропорту, отримала відпустку і вже повернулась із почестями у Львів. 

Залишки 24-ї ОМБР продовжують героїчно чекати наказ без жодних засобів для оборони.

Ми закликаємо допомогти! Журналістів, небайдужих, всі хто, може зробити хоч щось.

І йдеться не лише про допомогу і рятівництво людей (хоча це найголовніше), а і про збереження однієї з найбільш боєздатних, відважних і досвідчених частин української армії, яка ніколи не покидала рубежі і не відступала без наказу, лишаючи голими спини своїх побратимів (як це зробили зараз з ними).

До уваги журналістів: контакти бійців, які готові говорити надаємо особисто. Розширені коментарі також».

Ольга Кухарук повідомила це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «ЩЛ», до Львова повернувся 3-й батальйон 24-ї бригади, натомість ще 60 її бійців не відпускають, відтак вони збунтувалися проти свого керівництва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів