Водії масово ігнорують смугу для громадського транспорту на проспекті Свободи у Львові

17:35 3 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: з блогу Володимира Врублевського

Львів’янин Володимир Врублевський констатує в понеділок у своєму блозі, що нововведення в центрі міста наразі не спрацювало.

«Виглядає, що відсьогодні в центрі Львова, на проспекті Свободи запустили окрему, виділену смугу для міського транспорту. Давайте пройдемося перед роботою, та подивимся, що змінилося.

1. О. Машини припарковані на тротуарі, ну тут так завжди. Готель «Опера» перемістив парковку на тротуар. Суб’єктивно: тісніше не стало.

2. Тут так паркуються давно. Людям не заважає, але це не за правилами!

3. Парковка готелю «Опера». 

4. Йдемо дал, і і що ми бачимо? 2 машини на аварійці. Ну може щось довозять в магазини.

5. Але ж так довго не можна стояти. Вони це повинні контролювати. Їде 3А, один з автобусів, для яких ця смуга робилася. І... він об’їжджає припарковані авто.

6. Сумно.

7. І вже далі їде в загальному потоці, ну а смисл перелаштовуватися...

8. Біля Інтертелекому роздільна смуга закінчується. Так заплановано?

9. А це на велодоріжці тримач, щоб зупинятися перед світлофором?

10. Після обіду повторюємо експеримент. Знову пройдемося вздовж нової смуги для міського транспорту. Машин значно більше. На аварійці.

11. Автобуси знову чемно оминають перешкоди. Чому? Чому вони не боряться за свої права?

12. А частина водіїв навіть аварійки не вмикає. Ніби вони припаркувалися по правильму, «ото для них зробили класний паркінг»….

Телефонуємо на гарячу лінію міста. Нас відправляють в управління транспорту 032-261-55-66. Набираю. Мені підтвердили, що смуга запущена в роботу. Контролювати порядок на ній повинні ДАІ та евакуатори. Але за півдня я там ні перших, ні других не помітив, можливо, вранці вони і були. А це ж перший день, мали б контролювати. Управління транспорту, зі слів працівниці, не компетентне контролювати дотримання правил користування новою смугою. Тобто ми з Вами маємо самі викликати ДАІ і т.д.? Я цього робити не став, не мав часу. Ось така нова, "чудова ідея" з виокремленою смугою для міського транспорту. Думаю, що ще доставлять знаки і дороблять полосу, але вона вже в роботі…».

Володимир Врублевський написав це сьогодні, 3 листопада, у своєму блозі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів