Водії маршруток скоїли цього року у Львові 27 ДТП

10:10 23 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lvivpolice/

Патрульна поліція Львівської області зафіксувала цього року 78 порушень правил дорожнього руху водіями маршрутних транспортних засобів. 27 із них призвели до ДТП.

Про це повідомили сьогодні, 23 березня, в управлінні патрульної поліції Львівської області, де також розповіли: «Найчастіше ця категорія водіїв порушує правила проїзду перехресть та проїзд на заборонений сигнал світлофора. Після зупинки патрульними маршрутних транспортних засобів за порушення ПДР, пасажири здебільшого починають конфліктувати з інспекторами, мовляв, навіщо зупиняєте громадський транспорт.

«Тому патрульні запровадили алгоритм розгляду таких справ, аби не затримувати людей. Інспектори перевіряють документи водія та переносять розгляд справи про вчинене адміністративне правопорушення на кінцеву зупинку. Проте не всі пасажири це підтримують та вважають, що патрульні взагалі не мають права зупиняти маршрутні транспортні за порушення ПДР, коли в них є люди», – поінформували також в управлінні патрульної поліції.

«Напередодні о 10-й годині ранку екіпаж патрульної поліції виявив на вулиці Червоної Калини маршрутний транспортний засіб №41, який проїхав перехрестя на червоний сигнал світлофора. Водій визнав свою вину, не вимагав відеодоказів та не заперечував щодо розгляду справи на кінцевій зупинці», – розповіли також в управлінні патрульної поліції.

Але одна з пасажирок цієї маршрутки поскаржилася до управління патрульної поліції Львівської області:« Маю питання – чим керуються патрульні автомобілі, коли зупиняють громадський транспорт, пред'являють звинувачення – переїзд світлофора на червоне, не пред'являють запис відео та забирають документи у водія. Також їдуть позаду маршрутки? Наслідки – близько 40 людей запізнюється та мають проблеми через те, що патрульний перевіривши все не відпускає водія?».

Відтак, в управлінні патрульної поліції закликають із розумінням ставитися до таких ситуацій і пам’ятати, що насамперед важлива безпека. А також нагадують водіям маршрутних транспортних засобів, аби вони дотримувалися правил дорожнього руху дотримуватися ПДР, бо несуть подвійну відповідальність, адже  у їхніх руках –десятки людських життів.

Про це написали сьогодні, 23 березня, на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж з вулиць Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів