Водій-мажор перевищив швидкість, а потім вдарив поліціянта: чим закінчилося (відео)

18:57 19 лютого 2023 р.

Фото до новини

Столичні слідчі повідомили про підозру водію за опір працівникам поліції.

Про це інформує Національна поліція України, пише Dailylviv.com.

Вчора близько 12 години на вулиці Академіка Заболотного працівники патрульної поліції міста Києва за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль «BMW» під керуванням 35-річного місцевого мешканця. 

Під час спілкування з поліціянтами чоловік поводив себе зухвало та агресивно, а далі штовхнув і вдарив поліціянта. На місце події одразу  прибула слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції. Порушника поліціянти затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Слідчі територіального управління поліції повідомили чоловіку про підозру за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України – опір працівникові правоохоронного органу та ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України- умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв у зв'язку із виконанням цим працівником службових обов'язків.

Фігуранту загрожує до п‘яти років ув‘язнення.

Ось що розповів про цей випадок  перший заступник директора Департаменту патрульної поліції Нацполіції Олексій Білошицький:

"Ситуація, коли вирішили скористатись публічністю, аби виправдати свою поведінку і свої порушення. І можливо, в інших випадках, це могло б дійсно допомогти і в усьому б звинуватили б звичайних службовців (правоохоронців, чи ні), які робили свою роботу, але не мають розкрученої сторінки в інсті. Але ж, хлопці і дівчата, ви ж знаєте, що Патруль не буде мовчати.

Отож, беремо попкорн, сідаємо зручніше, доповідаю по суті питання) Інста блогерка mari___my_rai (не знаю, як це точно читається) нещодавно виклала гнівний пост про зраду і поганих поліціянті, які ні за що затримали її чоловіка і тд і тп (можете прочитати у неї).

1)Почнемо з фігурантів відео. Щодо їх чемності і законослухняності саме в той час, коли ми відбиваємо атаки ворога і наші захисники щодня віддають найцінніше — дивимось відео з камер патрульних та зі сторіс самої. Мене особисто вразив момент, коли люди їдуть містом 160 км/год, підтискають інших водіїв, зганяють з дороги… і навіть викладають це в сторіс. Я навіть оцінку цьому давати не хочу. Бо одні погані слова лізуть). Висновки всі зроблять самі.

2)По початку самої події і власне, що привернуло увагу поліціянтів і чому зупинили — недотримання безпечної дистанції та інтервалу, невикористання попереджувальних сигналів під час зміни напрямку руху.

3)Що після зупинки? Хамство, тикання поліціянтам, бикуваті запитання і погрози, що знімаємо. На неодноразові прохання поліціянтів пред’явити посвідчення — нічого, аж поки не попросили вийти з авто. Тоді вийшов, надав документи і, можливо, подальший конфлікт було б вичерпано, АЛЕ!

4)З машини вийшла інста-блогерка і, напевно, в пошуках хайпу, вирішила втрутитись в подію. Поліціянт тильною стороною руки (дивіться на відео) намагався відгородити її від проїжджої частини та віддалити на безпечну дистанцію, АЛЕ!

5)Чоловік інста-блогерки, замість того, щоб самому їй зробити додаткове зауваження і сказати відійти, одразу здійснив напад на поліціянта і надалі чинив протидію затриманню та наніс тілесні ушкодження патрульному в процесі.

Далі можна довго коментувати і описувати те, що "накрутила" у своїх постах інста-блогерка, але відчуваю, що у вас вже закінчується попкорн, тож прокоментую лише один скрін, який додаю. "Он их не бил никак", "Мнє страшно жіть в етой странє", "жертва агресіі", "страшно жіть в етой странє", "страшно на дорогой машінє".

Ні, я вважаю, що страшно може бути всім іншим громадянам, які можуть стикнутись з такими жертвами, як на дорозі, так і в житті. А потім ще їх же і будуть намагатись булити і мобити в мережі… верх цинізму.

Наразі порушника затримано в порядку статті 208 КПК України. Ним займаються слідчі. Патрульним дякую за службу".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів