Власників SIM-карток зобов'язали повідомляти особисте

16:45 16 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Відповідне положення закріплене в законі №3879 «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян».

Згідно з ним, закон України «Про телекомунікації» вводиться поняття ідентифікаційної телекомунікаційної картки – «засобу, який використовується для позначення (ідентифікації) кінцевого обладнання абонента в телекомунікаційній мережі (SIM-картка, USIM-картка, R-UIM-картка тощо)». «Надання телекомунікаційних послуг із використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток здійснюється на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законодавством», – йдеться в законі.

Крім того, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, отримає право «обмежувати доступ абонентів операторів телекомунікацій до ресурсів мережі Інтернет, через які здійснюється розповсюдження інформації, поширення якої суперечить закону».Також закон зобов'язує операторів телекомунікацій за власні кошти не тільки встановлювати, але й закуповувати «технічні засоби, необхідні для здійснення уповноваженими органами оперативно-розшукових заходів».

Перше, що спадає на думку після цієї новини, – фраза персонажа кінофільму «Сімнадцять миттєвостей весни»: «Ми всі під ковпаком Мюллера».

Про це повідомляє сьогодні, 16 січня, «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів