Вітер знеструмив на Львівщині 239 населених пунктів

11:15 24 вересня 2018 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: loda.gov.ua

Потужні пориви вітру спричинили вночі й вранці пошкодження та відключення електромереж на Львівщині.

Про це повідомили в понеділок, 24 вересня, в прес-службі «Львівобленерго», де також розповіли: «Енергетики працюють у посиленому режимі, аби повернути світло мешканцям. Станом на десяту годину ранку 24 вересня внаслідок негоди знеструмлено 67 ліній електропередачі напругою 6-10 кВ повністю та дві частково, 179 населених пунктів повністю та 60 частково у всіх районах області».

«Наслідки стихії ліквідовує 61 аварійна бригада «Львівобленерго» у складі 258 працівників, задіяли 77 одиниць техніки. Окрім цього, енергетики усувають пошкодження у низьковольтних електромережах 0,4 кВ безпосередньо у населених пунктах різних районів», – поінформували також у «Львівобленерго»,

У прес-службі «Львівобленерго» також попередили: «За прогнозами синоптиків, сьогодні на Львівщині очікуються посилення вітру до 19-24 метрів за секунду, місцями – пориви 25-29 метрів за секунду та сильні опади: дощ, вранці та вдень в окремих районах з мокрим снігом. У зв’язку з негодою нагадуємо правила безпеки – не наближайтесь до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів – це смертельно небезпечно, організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду оперативно-виїзної бригади ПрАТ «Львівобленерго», терміново зателефонуйте на номер 0-800-50-15-68 і повідомте про ситуацію. Телефон працює цілодобово, дзвінки безкоштовні. При падінні дерев або гілок, травмуванні людей слід негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів