Військовому керівництву нагадали про 11 зниклих львівських десантників

22:40 3 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Галина Янко в інтернет-мережі «Facebook»

Адвокат Галина Янко наголосила: «Півтора року ніхто нічого не робив, про зниклих хлопців просто забули!!!».

Громадський активіст та адвокат Галина Янко повідомила сьогодні, 3 липня:

«Нещодавно голова Громадської ради при УСБУ у Львівській області звернулася до міністра оборони, військового прокурора України, голови СБУ та командира військової частини В3720 (80-та окрема аеромобільна бригада, місце постійної дислокації якої – у Львові. – «ЩЛ») щодо пошуку її 11 військовослужбовців військової частини, які безвісти зникли 5 вересня 2014 року в районі міста Щастя в Луганській області. Під’їжджаючи до села Цвітні Піски в Слов'яносербському районі Луганської області, підрозділ військових потрапив у засідку російських незаконних збройних формувань і зазнав великих втрат.

По колоні українських військових вівся вогонь з обох боків з стрілецької зброї РПГ, ПКН, озброєння БМП, озброєння танка, дорога була замінована керованими протитанковими мінами ТМ-62. Безвісти зникли 11 військовослужбовців військової частини В3720.

Це наші львівські хлопці з військової частини на Стрийській. Але жах полягає в тому, що їх ніхто, крім рідних, не шукає. Щойно у відповідь на наш запит начальник Генштабу доручив опрацювати надані Громадською радою відомості та персональні дані зниклих військовослужбовців. Тільки зараз, як вказано в листі-відповіді, «з метою розшуку персональні дані зазначених військовослужбовців було надано до Центру розшуку полонених при СБУ».

Уявляєте!!!! Півтора року ніхто нічого не робив, про зниклих хлопців просто забули!!!! Військова прокуратура просто відмахнулася відпискою «провадження за фактами зникнення зазначених у запиті військовослужбовців не розслідуються», все решта – не їх компетенція.

Рідні не втрачають надії. Але через те, що ніхто їм нічого не говорить, вони звернулися до нас. Цю біду повинні чути, але тільки ЗМІ здатні зараз донести на загал інформацію, яку всі замовчують, а сім'ї в горі і відчаї не знають як з цим житти. 

Усі 11 військовослужбоці – молоді хлопці з Львівської області, і за них нема кому вступитися. Тому прошу ЗМІ поширити цю інформацію про наших зниклих львівських хлопців військовослужбовців, бо інакше ми не зможемо знайти їх. Всім вигідна мовчанка, бо статистику псуємо... На жаль...

P.S. З СБУ відповіді ще не отримали...

Галина Янко написала це сьогодні, 3 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де вона також опублікувала відповідь командира військової частини на запит активістів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів