Військові зі Львівщини навчалися в Німеччині наступати

17:45 11 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/zaliznabrygada

У вівторок, 11 грудня, в багатонаціональному центрі з підтримки боєготовності ЗС США в Німеччині завершилася практична фаза міжнародних навчань «Combined Resolve XI».

Наступальний етап практичної фази міжнародних навчань «Combined Resolve XI тривав понад дві доби. Український підрозділ у складі сил «Bluefor», посилений танковим взводом США, просувався вперед за першим ешелоном союзників, які наступали на противника, звільняли та брали під контроль населені пункти.

Під час маршу противник неодноразово атакував колону із засідок. Українська піхота спільно з американськими танкістами успішно відбивали напади та впевнено просувалися вперед.

Спецпризначенці Сил спеціальних операцій ЗС України у взаємодії з колегами з армій інших країн виконували завдання, зокрема, із штурму і зачистки окремих об'єктів. У підсумку, як і передбачено сценарієм маневрів, сили «Bluefor» взяли під контроль «окуповану» територію та знищили умовного противника.

На підсумкових брифінгах практичної фази навчань «Combined Resolve XI» командири підрозділів детально розглянуть та проаналізують дії своїх підлеглих, обміняються думками щодо покращення взаємодії багатонаціональних підрозділів. До цьогорічних маневрів залучено понад 5500 військовослужбовців з 16 країн.

Україну представляє механізована рота 24-ї окремої механізованої бригади з Яворова на Львівщині на БМП-2, група спецпризначенців Сил спеціальних операцій ЗС України, групи спостерігачів-посередників та цивільно-військового співробітництва. Серед інших учасників міжнародних навчань «Combined Resolve XI» були, зокрема, представники ЗС Азербайджану, Албанії, Великої Британії, Італії, Литви, Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, США, Німеччини, Чорногорії.

Про це повідомили у вівторок, 11 грудня, в прес-службі 24-ї окремої механізованої бригади, де також опублікували фоторепортаж з навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів