Військові відпрацювали на Яворівському полігоні практичне водіння на БМП та танках

15:34 18 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У 184-му Навчальному центрі львівської Національної академії сухопутних військ триває активна підготовка фахівців механізованих й танкових військ.

Про це повідомили сьогодні, 18 листопада, в прес-службі міністерства оборони україни, де також опублікували фоторепортаж з Навчального центру львівської Національної академії сухопутних військ (Яворівському полігоні) йпоінформували, що впродовж цього року це вже 18 цикл курсантів осіб рядового та сержантського складу, які в майбутньому поповнять бойові частини.

Більшість навчального часу вони проводять на танкодромі, де вивчають будову БМП та танків. Також тут навчаються обслуговувати та ремонтувати техніку в польових умовах.

Проте найцікавішим для курсантів є водіння. Відтак, на танкодромі є спеціальні маршрути довжиною 5-6 кілометрів з ділянками різної складності. Перед тим, як сісти за важелі танка або ж штурвал БМП, курсанти вивчають те, як і що потрібно робити у випадку виникнення несправностей бойової машини.

Як зазначив заступник начальника Центру з навчальної роботи підполковник Олександр Молоков, на теперішній час особлива увага у підготовці механіків-водіїв приділяється саме практичній складовій. Військовослужбовець, який має стати механіком-водієм і лише нещодавно прийшов до війська, повинен проїхати на бойовій техніці не менше 90 кілометрів. Ці стандарти обов’язково дотримуються, й кожен курсант при завершенні навчання складає екзамени, під час яких перевіряється, як він засвоїв техніку та навчився нею керувати.

Найближчим часом розпочнеться підготовка курсантів наступного циклу, які лише цього тижня підписали контракт зі Збройними Силами України. На даний момент вони проходять курс початкової підготовки, який триватиме два тижні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів