Військові сапери зі Львівщини вдосконалюють професійні навички на передовій

18:10 16 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в четвер у прес-службі Міноборони, бійці зведеного загону інженерної військової частини з міста Самбір на Львівщині працюють в зоні бойових дій за правилом «Кожну хвилину «умовного миру» – на вдосконалення професійних навичок!».

У прес-службі Міністерства оборони України повідомили сьогодні, 16 квітня:

«Кожну хвилину «умовного миру» – на вдосконалення професійних навичок! За таким правилом працюють в зоні проведення антитерористичної операції бійці зведеного загону інженерної військової частини з міста Самбір, що на Львівщині.

Майже щодня військові сапери виконують складні бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках, тому арсенал професійних знань та умінь потрібно постійно оновлювати і поповняти. Відтак, офіцери загону регулярно організовують польові тренінги та інструкторсько-методичні заняття з вивчення тактико-технічних характеристик та принципів дії інженерних боєприпасів, установок розмінування тощо. 

Одне з таких практичних занять було присвячене прийомам пророблення проходів в протипіхотних мінних полях противника шляхом підриву. Для ускладнення задачі, сапери мали виконати усі маніпуляції в умовах бойового зіткнення з підрозділом противника.

Заняття відбувалось під керівництвом командира зведеного загону. Пробивати прохід у ворожому «мінному полі» доручили інженерно-саперній групі, командиром якої є молодий та енергійний офіцер із радіо позивним «Анатоліч».

Діяли сапери чітко і злагоджено, як багато разів до цього на полігоні у пункті постійної дислокації. Після уточнення завдання, командир групи розподілив особовий склад: бойова охорона прикривала саперів, які встановлювали ЗРП (заряд розмінування переносний).

За лічені секунди пристрій був відстріляний у вказаному напрямку і здійснено підрив, який розчистив ділянку місцевості достатню для проходу підрозділу через «мінне поле». Норматив сапери виконали на оцінку «відмінно».

Слід зазначити, що інженерно-саперна група під керівництвом «Анатоліча», до складу якої входять виключно військовослужбовці військової служби за контрактом, не перший день виконують бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Побували самбірські сапери у різних «гарячих» точках зони АТО, залучалися до проведення розмінувань, ведення інженерної розвідки, перевірки доріг на вибухонебезпечні предмети, утилізації вибухонебезпечних предметів залишених терористами тощо. За сумлінне виконання бойових завдань особовий склад групи неодноразово відмічався керівним складом.

Зі слів «Анатоліча», в умовах гібридної війни військові сапери повинні постійно удосконалювати свою майстерність адже невідомо, які завдання доведеться виконувати згодом. Інженерна справа потребує вивчення принципів дії та тактико-технічних характеристик боєприпасів, техніки й тактики дій противника».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів