Військова служба може стати обов'язковою для держслужбовців, поліціянтів і прокурорів

13:11 10 квітня 2024 р.

Фото до новини

Законопроєкт про мобілізацію планують розглянути у Верховній Раді сьогодні, 10 квітня/

Стати держслужбовцем, поліціянтом, прокурором, можна буде тільки після проходження військової служби або базової військової служби. Це затвердив комітет національної безпеки та оборони в остаточному варіанті законопроєкту про мобілізацію.

Згідно із законопроєктом, базова загальновійськова підготовка розпочинається з 1 вересня 2025 року:

  • для громадян, які здобувають вищу освіту, – в закладах вищої освіти всіх форм власності, а також закладах освіти із специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліціянтів;
  • для громадян, які планують вступити вперше на державну службу, службу в органах місцевого самоврядування, обіймати посади в органах прокуратури, а також інших громадян (за бажанням) – у навчальних частинах (центрах) Збройних Сил України.

Читайте також: Рада в першому читанні проголосувала за законопроєкт про мобілізацію засуджених

Тобто, для прийняття на державну службу, на посаду прокурора та у лави Національної поліції України – необхідно пройти базову військову службу або військову службу. Ця умова не стосується непридатних до військової служби.

Нагадаємо, Комітет Ради підготував остаточний варіант законопроєкту про мобілізацію до другого читання. З документа виключили положення щодо демобілізації і ротації військовослужбовців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів