Відзавтра у Львові перераховуватимуть безпритульних собак

18:00 17 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.dt.ua

Сьогодні о 18.30 в 116-му кабінеті міськради відбудеться зустріч із волонтерами, де проведуть інструктаж та роздадуть завдання учасникам проекту.

Відзавтра впродовж п’яти днів у Львові підраховуватимуть безпритульних собак. Робитимуть це за спеціальною міжнародною методикою і з метою їх подальшої стерилізації. Про це повідомив директор ЛКП «ЛЕВ» Олег Мацех, який також зазначив:

«З метою гуманного контролю за чисельністю безпритульних собак, нам потрібно запустити масштабну програму стерилізації. А для цього початково необхідно знати точну кількість таких собак у місті.

Відтак, завтра ми розпочинаємо повторний перерахунок, адже перший вважаємо необ’єктивним – за два дні було нараховано лише 300 собак. Новий підрахунок проводитимемо за всіма правилами, згідно з методикою, розробленою європейськими організаціями, і визнаною в світі найточнішою».

Для проведення перерахунку, місто умовно поділили на сектори, в кожному з яких працюватиме не лише волонтер ЛКП, а й представник ЖЕКу: за словами керівника ЛКП, ЖЕКи як ніхто знають місця найбільшого скупчення таких собак в межах відповідної території. Кожен волонтер працюватиме дві години на день за гнучким графіком.

Роботу волонтерів координуватиме представник міжнародного фонду «Naturewatch Foundation». 

«Однак наразі допомогти зголосилось лише 40 волонтерів – проект же потребує 53», – додає Олег Мацех.

Сьогодні о 18.30 в 116-му кабінеті міськради відбудеться зустріч із волонтерами, де проведуть інструктаж та роздадуть завдання учасникам проекту. Охочі долучитись до підрахунку також можуть долучитись до зустрічі, або ж зателефонувати співкоординатору проекту Ользі Кирилович, тел.: 097-999-56-13 чи заповнити  анкету за посиланням: http://www.survio.com/survey/d/C9A9L4J6F3U9M5P4C.

Про це повідомили сьогодні, 17 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів