Відведена для звалища ділянка на Яворівщині «виглядає дуже проблематично»

17:50 30 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Доцент Національного лісотехнічного університету Юрій Зима зауважив під час огляду відведеної під під будівництво полігону і сміттєпереробного комплексу земельної ділянки, що «виглядає дуже проблематично, оскільки тут і великі будівлі, і бетонні конструкції».

У Львівській міськраді повідомили в понеділок, 30 січня: «Сьогодні представники виконавчих органів міської влади спільно з фахівцями попередньо оглянули земельну ділянку на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі, яку 27 січня було анонсовано надати Львову для будівництва полігону і сміттєпереробного комплексу. Впродовж наступних днів фахівці створеної науково-експертної групи Львівської міської ради вивчатимуть, чи ця ділянка відповідає усім нормативним вимогам, які передбачені для облаштування полігону та будівництва об’єктів поводження з ТПВ. Висновок комісії презентують публічно».

Як розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак, у перший робочий день після оголошення можливості надання зазначеної ділянки під будівництво полігону і сміттєпереробного комплексу, вирішили виїхати на місце і оглянути цю ділянку. Чиновник також розповів: «Ми виїхали попередньо подивитись на ділянку, оцінити її розташування та параметри, щоб зрозуміти, як працюватимемо далі. Бачимо, що на ділянці є великі будівлі, тому треба з’ясовувати, в якому вони стані і чиєї власності».

Відтак, Сергій Бабак зазначив: «Потрібно з’ясовувати, в якому стані сама земельна ділянка, адже на ній є багато бетонних перекриттів, що робить її нерівною. Вбачається, що ділянка навпроти краще підходить під будівництво полігону і за параметрами, і за розташуванням. Але там потрібно вимірювати, яка відстань до озера, до найближчого житлового будинку. Адже, щоб спроектувати полігон, потрібно дотримуватись державно-будівельних норм». 

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також розповів: «Щоб оцінити всі параметри і зрозуміти, як ми будемо діяти далі, розпорядженням міського голови створена міська комісія з широким колом фахівців – екологи, проектанти, науковці. Після детального вивчення ділянки буде комплексний висновок, який публічно презентуємо».

Своєю чергою, доцент Національного лісотехнічного університету України, кандидат технічних наук і член комісії Юрій Зима зауважив під час попереднього огляду ділянки, що вона «виглядає дуже проблематично, оскільки тут і великі будівлі, і бетонні конструкції». Науковець також зазначив: «Потрібно провести належний гідрогеологічний переріз та інші належні пошукові дослідження. Також обов’язково має бути проект оцінки впливу на навколишнє середовище того об‘єкту, який тут буде створений».

Натомість перший заступник голови правління ВАТ «Гірхімпром», член комісії Григорій Гелетій під час огляду ділянки наголосив: «Є три необхідні умови, для того, щоб збудувати будь-який об’єкт. Це необхідність такого об’єкту, дотримання норм і громадські слухання. «Якщо не буде дотримано норм і усіх параметрів  – то ніхто нічого тут будувати не буде».

Про це повідомили сьогодні, 30 січня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «27 січня за результатами позачергового засідання Львівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було домовлено про виділення Львову земельної ділянки, площею 12,8 га на території колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі Львівської області для будівництва полігону ТПВ та сміттєпереробного комплексу».

Як інформував «ЩЛ», голова Львівської ОДА вже розпорядився передати «Збиранці» ділянку на Яворівщині, однак депутати Яворівської районної ради вимагають скасувати це рішення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів