Відсьогодні про затори у Львові можна дізнаватися завдяки інтернету (відео)

15:53 3 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

На головній сторінці «Яндекса» та на «maps.yandex.ua» з'явився «світлофор», який показує мешканцям міста ситуацію на дорогах у балах


Відео: YandexUkraine

Із 3 квітня за заторами на вулицях Львова можна слідкувати за допомогою сервісу «Яндекс». На його головній сторінці та на «maps.yandex.ua» з'явився «світлофор», який показує мешканцям міста ситуацію на дорогах у балах.

Від 1 до 3 балів – дороги вільні, 4–6 – рух ускладнено, 7–8 – серйозні затори, 9–10 – місто стоїть. Інформація оновлюється кожні чотири хвилини та доступна також у мобільних програмах «Яндекс.Карти» і «Навігатор».

За даними «Яндекс.Заторів», у Львові немає яскраво виражених ранкової та вечірньої годин пік: на вулицях постійно багато машин. Завантаженість доріг починає зростати вже зі 6-ї ранку і до 9-ї години зазвичай перевищує 6 балів.

Потім на дорогах стає вільніше, але не суттєво: затори лишаються на рівні 6 балів і вище протягом усього дня. Ближче до вечора, приблизно з 5-ї години, ситуація починає погіршуватися.

Найбільші затори у місті зі 6-ї до 7-ї вечора – у цей час завантаженість сягає 7 балів. У будні водіям найлегше на дорогах у четвер, а найважче – у п'ятницю.

На відміну від інших великих міст, Львовом не можна швидко проїхати навіть у вихідний: нижчими за 4 бали затори майже не бувають. Якщо скласти весь час, протягом якого львівські водії щодня стоять у заторах, вийде майже 25 років.

Звичайно, мешканці різних районів витрачають на дорогу різну кількість часу. Наприклад, житель Левандівки, який їздить на роботу у центр автомобілем, у середньому втрачає через затори приблизно 66 годин на рік, мешканець Рясного – 100 годин, а мешканець Сихова – понад 160.

Аварії у Львові найчастіше трапляються на великих автомагістралях. Одна з найаварійніших вулиць міста – проспект Чорновола.

Особливо багато ДТП на ділянці проспекту між вулицями Під Дубом і Городоцькою. Аварії часто бувають і на Зеленій вулиці. Тут розташоване одне з найнебезпечніших перехресть в усьому Львові – це перетин Зеленої та Романчука.

Інші цифри та факти про завантаженість львівських доріг читайте у дослідженні Яндекса «Автомобільні затори у Львові. 2013–2014» (детальніше тут: http://download.yandex.ru/company/Yandex_on_jams_Lviv_2014.pdf) 

Львів – третє українське місто після Києва та Одеси, для якого Яндекс показує бал заторів. 2010 року тут було запущено детальну карту завантаженості доріг. Вона доступна і на maps.yandex.ua, і в мобільних програмах Яндекс.Карти та Навігатор. 

Щодня ними користуються понад 150 тисяч українців. Про те, як Яндекс будує карту заторів, можна дізнатися з відеоролика (відео тут: https://www.youtube.com/watch?v=9QGU82IejFA&feature=youtu.be&noredirect=1).

Про це повідомляє сьогодні, 3 квітня, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів