Відповідальність за негативну ситуацію у Львові несе комунальна влада, – Мінекології (+відео)

13:30 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Міністр екології Остап Семерак заявив у вівторок: «Комунальне підприємство, комунальні влади, незважаючи на тривалі звернення до них впорядкувати сміттєзвалище, не вживали заходів, довели до катастрофічної ситуації, а тепер просять, щоб з державного бюджету виділив кошти запровадити такий режим».

Міністр екології Остап Семерак заявив сьогодні, 7 червня, в ефірі «Телеканалу «112 Україна»:

«Відповідальність за таку негативну ситуацію, яка склалася у Львова, несе комунальне підприємство і відповідно комунальні влади. Для мене очевидно і зрозуміло, що проаналізувавши законодавство, вони хочуть отримати кошти з резервного фонду на проведення заходів по ліквідації аварії...

Виходить така історія, що комунальне підприємство, комунальні влади, незважаючи на тривалі звернення до них впорядкувати сміттєзвалище, не вживали заходів, довели до катастрофічної ситуації, а тепер просять, щоб з державного бюджету виділив кошти запровадити такий режим. Є процедура розгляду цього звернення і очевидно, що президент буде слухати результати аналізів забруднення, які є в повітрі, які є у воді і на підставі цього приймати рішення. Зважене рішення має бути прийнято на підставі чіткого аналізу.

Комунальне підприємство, яке збирає з львів'ян кошти для вивезення та утилізації цього сміття протягом останніх трьох років судитися з колишньої Державної інспекцією і не пускає екологічних інспекторів з плановими перевірками організації роботи на цьому звалищі. У мене тоді таке питання: а яка відповідальність тих осіб, які не пускали державних екологічних інспекторів для проведення цієї роботи? Можливо вони зроблять внесок зі свого сімейного бюджету або з іншого, на покриття цих збитків і яким чином керівництво комунального підприємства буде відповідати родинам людей, які там загинули».

Про це повідомили сьогодні, 7 червня, «Телеканалу «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів