Віднайшовся помідор, який загубили в космосі вісім місяців тому

13:17 7 грудня 2023 р.

Фото до новини

Астронавти з Міжнародної космічної станції знайшли крихітний помідор, який ще в березні випадково загубив їхній колега під час збору врожаю поза Землею.

Про це інформує Space.com, пише DailyLviv.com.

Понад вісім місяців тому астронавти NASA ділили врожай, вирощений на МКС. Один з помідорів Френка Рубіо, запакований у спеціальний пакет, полетів і загубився.

На МКС в умовах мікрогравітації багато речей можуть легко загубитися. Якщо вони не такі важливі для місії, то їхнім пошукам не приділяють багато часу. 

Читайте також: Спалах над Києвом - наслідок падіння на Землю космічного супутника NASA - КМВА (відео)

"Нашого хорошого друга Френка Рубіо, який уже повернувся додому, протягом тривалого часу звинувачували в тому, що він просто з’їв свій помідор. Але тепер ми можемо виправдати його. Ми знайшли помідор", – сказав астронавт NASA Жасмін Могбелі.

Уперше про зниклий помідор Рубіо розповів у вересні 2023 року. Тоді він заявив, що кілька годин шукав помідор і впевнений, що овоч знайдуть і тоді всі зрозуміють, що він його не їв. 

Читайте також: Поїздом до Києва прибув американський астронавт Скотт Келлі

Карликовий помідор Red Robin діаметром 2,5 сантиметра був частиною останнього врожаю для експерименту Veg-05. Френк Рубіо вирощував його. 

Нагадаємо,  український інженер Сергій Якимов очолив Марсіанську дослідницьку станцію, на якій проводять експерименти і дослідження, симулюючи перебування людини на поверхні Марса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів