Відбувся ще один обмін полоненими: 103 на 103

13:48 14 вересня 2024 р.

Фото до новини

В Україну повернулися 82 рядових і сержантів, 21 офіцер.

Сьогодні відбувся ще один обмін полоненими за формулою «103 на 103». Про це о 13.30 повідомляють росЗМІ, пише DailyLviv.com.

14 вересня ц.р. внаслідок переговорного процесу повернуто 103 російських військовослужбовців, захоплених у полон у Курській області.

Натомість передано 103 військовополонених ЗСУ.

При поверненні російських військовослужбовців з полону посередницькі зусилля гуманітарного характеру надали Об'єднані Арабські Емірати.

Українські медіа очікують на офіційне підтвердження цього обміну, насамперед, від Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Поки що такого підтвердження немає.

Тим часом заступник голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив о 14.02, що "воїни бригади "Азов" повертаються додому".

О 14.31 Президент України Володимир Зеленський офіційно підтвердив інформацію про обмін військовополоненими: "Наші – вдома. Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону. 82 рядових та сержантів. 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та «Азовсталі», Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліціянтів. Дякую нашій команді, що опікується обмінами, за такі хороші новини для України".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів