День Незалежності. Відбувся обмін військовополоненими

13:58 24 серпня 2024 р.

Фото до новини

Додому повернулися 115 українських військовослужбовців.

Росія та Україна обмінялися 115 військовополоненими в суботу, 24 серпня, за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомляє агенція Reuters з посиланням на неназваного чиновника з ОАЕ, пише DailyLviv.com.

Більше деталей агенція не подає, утім це стало першим обміном полоненими з моменту розгортання Україною з 6 серпня військової операції на території Курської області Росії.

Під час цього наступу Київ неодноразово повідомляв про "поповнення обмінного фонду", що означало взяття в полон російських військових, також і призовників.

"Ще 115 наших захисників повернулися сьогодні додому, - написав Президент України Володимир Зеленський. - Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби. 

Ми пам’ятаємо про кожного й кожну. Шукаємо та докладаємо максимум зусиль, щоб повернути всіх. 

Дякую кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд. Це наближає звільнення наших військових, наших цивільних із російського полону. Дякую нашій команді та партнерам, ОАЕ за те, що наші люди повертаються додому".

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив докладніше про військовополонених, що повернулися додому: "Сьогодні додому повернулися 115 захисників Незалежності України. 92 з них – військовослужбовці системи МВС. Більшість – оборонці Маріуполя. 

89 воїнів Національної гвардії та 3 - Державної прикордонної служби вже на рідній землі. Майже 90% з них — солдати строкової служби, які понад два роки перебували в полоні агресора.

Зараз хлопцям надають всю необхідну допомогу та підтримку. Нарешті вони в безпеці та зовсім скоро зможуть обійняти своїх рідних".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів