Вертолітників зі Львівщини нагородили медалями ООН

17:48 6 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У базовому таборі 18-го окремого вертолітного загону, який виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, відбувся «Парад медалей».

«У день 24-ї річниці Збройних Сил України національному контингенту в ДР Конго вручено медалі ООН «За службу миру», – повідомили сьогодні, 6 грудня, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 6 грудня, з нагоди 24-ї річниці Збройних Сил України, в базовому таборі 18-го окремого вертолітного загону (сформованого на Львівщині. – «ЩЛ»), який виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, відбувся «Парад медалей». Привітати українських військових на свято завітали командири національних контингентів, що знаходяться поруч з базовим табором українських вертолітників. Це представники Збройних сил Уругваю, Бангладеш, Танзанії, Індії, Сенегалу, Південно-Африканської Республіки та інші поважні гості.

Захід розпочався з шикування українського підрозділу, виносом прапору ООН і національного українського стягу, а також виконанням військовослужбовцями гімну ООН на Державного Гімну України. Начальник штабу й перший заступник командира загону – полковник Сергій Шаповалов –доповів тимчасово виконуючому обов’язки Командувача силами Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго генерал-майору Жану Білоду про готовність особового складу до проведення урочистої церемонії.

Командир 18-го окремого вертолітного загону – льотчик-снайпер, полковник Володимир Колотило – привітав підлеглих зі святом та подякував їм за сумлінне виконання обов’язків. Зокрема, він наголосив: Ццей день є особливо святковим, адже в Україні вшановують Збройні Сили, а в Демократичній Республіці Конго керівництво Місії ООН вручає особовому складу загону медалі «За службу миру». Під час виконання своїх службових обов’язків українські військовослужбовці показують найкращі людські якості, несуть мир і свободу у Демократичній Республіці Конго. Участь України у міжнародній миротворчій діяльності забезпечує активну її присутність у світових політичних процесах і є одним з основних напрямів державної політики України з питань національної безпеки».

Генерал-майор Жан Білод передав привітання українським миротворцям від імені керівництва Місії, і назвав великою честю разом з українськими військовими відзначати 24-ю річницю їхнього війська. Він також зазначив у своєму виступі:

«Український авіаційний загін присутній в Місії ООН в Демократичній Республіці Конго з 2012 року. З того часу п’ять контингентів українських авіаційних підрозділів відмінно виконували свої завдання.

Сьогодні ж Україна має величезний досвід у плані виконання бойових місій. Ваш підрозділ відповідає за підтримку доручень ООН на основі широкого спектру завдань, які включають в себе вогневу підтримку військ, озброєний супровід, патрулювання, евакуацію, охоронні і транспортні завдання. 

Українські військовослужбовці дисципліновані і віддані у виконанні будь-якого поставленого завдання. Вони завжди виконують усе з щирістю і професіоналізмом. Цей підрозділ завжди готовий виконати завдання на грані можливого, враховуючи технічні обмеження, правила безпеки й погодні умови.

А за час цієї ротації українські миротворці продемонстрували показовий рівень відданості, досвіду і високої компетентності виконання обов’язку в Демократичній Республіці Конго. Я пишаюся тим, що маю можливість працювати з українським авіаційним загоном під егідою Організації Об’єднаних Націй для виконання спільних завдань і благородної мети створення миру і стабільності в Демократичній Республіці».

Під час урочистої церемонії військовослужбовців українського національного контингенту нагороджено медалями Організації Об’єднаних Націй «За службу миру».

Своєю чергою, полковник Володимир Колотило запевнив високоповажних гостей, що особовий склад українського вертолітного загону – це високопрофесійний колектив, завжди готовий виконувати складні оперативні завдання Місії ООН у ДР Конго.

Цього дня на адресу українських миротворців пролунало ще чимало привітань. Усі вони підкреслювали вагому і передову роль 18 окремого вертолітного загону у справі забезпечення миру на території Демократичної Республіки Конго. Як повідомив командир загону, за період п’ятої ротації загону у ДР Конго, особовим складом було виконано понад 3340 польотів, з загальним нальотом понад 3254 годин, перевезено біля 15600 пасажирів та 220 тонн вантажу.

Гостей свята запросили до офіцерського клубу, де усі мали можливість під час перегляду відеопрезентації про українське військо також ознайомитися з історією та сучасністю України, традиціями нашого народу, а під час святкового обіду скуштувати українські національні страви. На завершення урочистостей командир 18-го окремого вертолітного загону – льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило – подарував іноземним гостям сувенірну символіку нашої держави».

Про це повідомили сьогодні, 6 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», 18-й окремий вертолітний загін сформовано на Львівщині на базі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів