Вертолітникам зі Львівщини доставили в Ліберію відремонтовані гелікоптери (оновлено: відео)

18:05 25 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Приліт літака Ан-124 «Руслан» спричинив чималий ажіотаж серед місцевих.

«Літак Ан-124 «Руслан» доставив національному контингенту у Ліберії вертольоти та матеріально-технічні засоби», – повідомили сьогодні, 25 грудня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«Ан-124 «Руслан» з авіаційним та іншим майном для українських миротворців приземлився у міжнародному аеропорту Ліберії. Весь цей вантаж необхідний для повноцінного функціонування окремого вертолітного загону (56-го окремого вертолітного загону, створеного на базі 3-го окремого полку армійської авіації, який дислокується у Бродах на Львівщині. – «ЩЛ»).

Також відбулася планова заміна вертольотів Мі-8. З України після капітального ремонту прибули два вертольоти, котрі уже незабаром виконуватимуть завдання в африканському небі. Начальник штабу й перший заступник командира ОВЗ, полковник Роман Лобунець, розповів: «Найголовніше, що ми отримали так звану «аптечку» для вертольотів. Всі ці матеріали та запасні частини є просто необхідними для належного обслуговування вертольотів. Несприятливі кліматичні умови вносять свої корективи, тому ремонтувати техніку у Ліберії доводиться частіше. Завдяки вантажу, котрий доставив нам цього тижня літак Ан-124 «Руслан», ми зможемо впевнено продовжувати виконувати завдання Місії ООН». 

Приліт українського залізного птаха спричинив чималий ажіотаж серед місцевих. Подивитися на «Руслана» зібрався мало не весь колектив аеропорту «Робертс». Також з робочим візитом на аеродром прибув командувач силами Місії ООН у Ліберії генерал майор Салиху Завай Уба. Він ознайомився із ходом розвантаження літака, а командир ОВЗ полковник Павло Комишев розповів командувачу про вантаж, котрий отримали українські миротворці».

Про це повідомили сьогодні, 25 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів