Верховна Рада звільнила від військової служби студентів, аспірантів і докторантів (відео)

11:45 7 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: p-p.com.ua

Нардепи внесли зміни до статті 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами або аспірантами денної форми навчання.

Верховна Рада прийняла Закон України  про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо звільнення з військової служби громадян, які є студентами або аспірантами денної форми навчання. Як заявив автор законопроекту, народний депутат з фракції «Народний фронт» Лілія Гриневич, цей законопроект дозволить тим аспірантам і студентам денної форми навчання, які були мобілізовані до прийняття закону 3 липня, зможуть звільнитися за їхнім бажанням.

Крім того, Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо освітніх гарантій для докторантів денної форми навчання. Цей закон передбачає, що докторанти денної форми навчання не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, а докторанти, що вже призвані матимуть право на звільнення з військової служби

Про це повідомив сьогодні, 7 квітня, телеканал «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів