Верховна Рада продовжила строк служби в армії й збільшила вік призовників (+відео)

18:00 15 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dnipr.kievcity.gov.ua

Парламент вніс у четвер зміни в закони щодо порядку проходження військової служби.


Відео: «5 канал»

Верховна Рада внесла сьогодні, 15 січня, зміни в закони щодо порядку проходження військової служби. «За» прийняття закону №1525 проголосували 256 депутатів.

Закон збільшує строки військової служби для солдатів і матросів, сержантів і старшин –до 18 місяців; для осіб, які під час призову мали ступінь магістра, – до 12 місяців. Крім того, підвищується вік, коли чоловіка можуть призвати до лав Збройних Сил - до 27 років, раніше було до 25 років.

Згідно із новим законом, контракт про проходження військової служби може бути продовжено на строк від трьох до п’яти років, тоді як раніше можна було мінімум на п’ять. Цей закон також дозволяє тим, кого демобілізують, залишитися за бажанням у своїх частинах, і розширює перелік осіб, які можуть бути прийняті на військову службу за контрактом.

Народний депутат Андрій Тетерук зазначив: «Не голосуючи за цей закон, ми тим самим зупиняємо оновлення особового складу наших збройних сил», – 

Про це повідомило в четвер інтернет-видання «Українська правда». Натомість телеканал «Еспресо.TV» передає сьогодні, 15 січня, більш розгорнуту інформацію:

«Верховна Рада підтримала законопроект 1525 про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду За відповідне рішення проголосували нардепів 256.

Відповідний законопроект збільшує призовний вік. Тепер призову підлягають з 18 до 27 років.

Також збільшуються строки строкової військової служби незалежно від виду Збройних Сил України (18 місяців) та здобутого ступеня вищої освіти «магістр» (12 місяців). Відстрочка від призову на строкову військову службу для продовження професійної діяльності надається таким громадянам призовного віку:

педагогічним працівникам з повною вищою освітою, основним місцем роботи яких є загальноосвітні навчальні заклади, за умови повного навантаження на займаній посаді, - на весь період їх роботи за спеціальністю у сільській місцевості;

медичним працівникам за умови повного навантаження на займаній посаді - на весь період їх роботи за фахом у сільській місцевості;

священнослужителям, які закінчили вищі або середні духовні навчальні заклади і займають посаду в релігійних організаціях, що діють за статутом (положенням), зареєстрованим у встановленому порядку, – на час виконання обов'язків священнослужителя;

сільським, селищним та міським головам – на строк виконання ними цих повноважень;

резервістам – на весь період служби у військовому резерві;

особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України - на весь період їх служби.

Також внесли поправки в законопроект, згідно яких не призиваються також кандидати та доктора наук, змінюється обов'язковий термін контрактої армії з п’яти років, а від одного до п'яти, зберігається робоче місце і зарплата, а також зберігання місця навчання.

Обов'язкові внески з бізнесу з працівника-призовника під час служби не братимуть.

Про це повідомляється в четвер на сайті телеканалу «Еспресо.TV».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів