Василя Петрика повезли у СІЗО. Він вважає це замовленням (відео)

19:48 16 червня 2021 р.

Фото до новини

Галицький суд обрав запобіжний захід відомому львівському архітектору та пам’яткоохоронцю, начальнику управління охорони об’єктів культурної спадщини області Василю Петрику.

Про це повідомила у Фейсбуці членкиня громадської організації "Народна дія. Львів" Ірина Юзик.

"Василю Петрику дали два місяці арешту в сізо (з можливістю внесення впродовж кількох днів застави в розмірі більше півмільйона гривень замість арешту).
Під варту беруть після вручення ухвали, тобто вже зараз впродовж години",- написала Ірина Юзик.

Трьох інших фігурантів провадження взяли під варту 15 червня. Зазначимо, що Василя Петрика звинувачують у привласненні одного мільйона гривень бюджетних коштів. Він нібито заволодів грошима під час облаштування історико-культурного парку в заповіднику "Древній Звенигород".

Підозрюваний вважає справу замовною. Петрик переконаний, що з ним намагаються поквитатися через активну пам’яткоохоронну діяльність. Йдеться про збереження фортеці поблизу Миколаєва, що на Львівщині.

"Це плід фантазії слідчих і прокурорів, які виконують негласне замовлення бенефіціарів з нелегального продажу піску з кар’єрів поблизу Миколаєва, на шляху їхніх планів розширення цих незаконних кар'єрів стали пам'ятки культурної спадщини – укріплення фортеці. Я лише один із численних фахівців, що вивчали ці укріплення. Але мене чомусь визнали найбільш небезпечним і вдарили кримінальною справою", – наголосив Василь Петрик.С

Син Василя Петрика - Ілько у соцмережі написав, як сьогодні розглядали справу його батька:

"Під час розгляду справи суддя Радченко, колишній суддя Сніжнянського районного суду,  не встановив особи прокурорки Бучинської, оскільки не взяв у неї жодного документу який посвідчує особу.

Також він настільки, очевидно, був впевнений у результатах розгляду справи, що "не помітив", що одну із заяв про поруку подав депутат обласної ради Іван Щурко, а на суд прийшла його дружина, яка заяви не подавала, втім Радченко надав їй можливість висловитися щодо взяття на поруки.

А в графіку розгляду справ в приміщенні суду відомостей про те, що буде розглядатися справа щодо Василя Петрика, взагалі не було зазначено".

Громадські активісти вже почали збір коштів на заставу Василю Петрику, якого вважають невинуватим.

Міністрові культури запропонували на Львівщині бартер: піщаний кар'єр замість фортеці-пам'ятки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів