В УКУ повідомили про загибель під час ворожої атаки на Львів 18-річної студентки

12:22 4 вересня 2024 р.

Фото до новини

Дівчина навчалася на другому курсі програми «Культурологія» Гуманітарного факультету УКУ.

Російські терористи убили цілу родину львів’ян. Дарія Базилевич була студенткою УКУ.  Про це інформує УКУ, пише DailyLviv.com.

"Тато – Ярослав перебуває у критичному стані. 

Дарині було всього 18 років. Дівчина навчалася на другому курсі програми «Культурологія» Гуманітарного факультету УКУ, була активною студенткою, менторкою «Лабораторії волонтерства» УКУ, пластункою. Займалась в театральній студії, вивчаючи різноманітні аспекти акторського мистецтва.

Сестрі Ярині Базилевич було всього 21 – добра і світла людина, працювала програмною менеджеркою Офісу «Львів — Молодіжна столиця Європи 2025». «Вона працювала з нами від самого створення МолоДвіжЦентру, а згодом і всієї мережі ТВОРИ! Вічна і світла пам’ять. Не забудемо і не пробачимо», – написали на сторінці мережі Твори.  

Це велика і непоправна втрата. Немає слів, які можуть описати це горе. Молімося за душі невинно убієнних. 

Молімося за батька Ярослава. 

Дорога спільното, запрошуємо сьогодні усіх о 13:30 на спільну загальноуніверситетську Літургію у храм Святої Софії Премудрості Божої. Будемо молитися за світлу пам’ять Дарини, Ярини, Емілії, Євгенії та всіх невинно убієнних", - йдеться у повідомлені.

Також в УКУ розповіли, що Дарина як здібна та обдарована студентка отримувала стипендію в УКУ. У своєму мотиваційному листі на отримання стипендії вона писала, що обрала для вивчення культурологію, «оскільки я дуже творча людина, цікавлюся культурою та історією своєї країни і в майбутньому хочу розвивати культуру України та розповідати про неї всьому світу. Ця пристрасть виникла в мені завдяки моїй родині, яка завжди ділилася зі мною історіями про випробування, через які пройшли наші предки внаслідок світових воєн, Голодомору та Радянського Союзу. Окрім мене, мої батьки виховують ще двох сестер, і у нас неймовірно дружна та гармонійна сім'я. Моя сім'я – це невичерпне джерело підтримки, яке не можна порівняти ні з яким іншим. Вони – найбільша опора в моєму житті, яка допомагає мені долати будь-які перешкоди. Крім того, у мене є глибока пристрасть до акторської майстерності. Вперше я відкрила для себе цю пристрасть у віці 12 років, коли мені випала нагода взяти участь у короткометражному фільмі під назвою «Пляма». З того часу я почала відвідувати театральну студію і розвивати свої навички в цій галузі. Крім того, з 7 років я є членом Національної скаутської організації “Пласт”, яка навчила мене самостійності, роботі в команді, творчості, подарувала мені багато друзів і щасливих спогадів.

Отримання стипендії на навчання в університеті для мене не лише фінансова підтримка, а й підтвердження моїх зусиль, мотивації та потенціалу. Я готова вкласти всі свої зусилля в досягнення високих результатів, активну участь у студентському житті та просування цінностей та ідей університету».

До теми:

У Львові від ворожої ракетної атаки загинули матір з трьома доньками

«Мама обійняла дитинку, і вони так загинули обоє», - Садовий про наслідки ракетної атаки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів