В Україну пропускають з-за кордону її громадян і родичів

12:47 2 квітня 2020 р.

Фото до новини

Право на в'їзд у "карантинну" Україну зараз мають також іноземці, у яких є посвідка на проживання в Україні, і акредитовані працівники дипломатичних місій.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко розповів хто зараз може в’їхати в Україну та кого пропускають за окремим рішенням під час карантинних заходів.

«В'їхати можуть громадяни України, іноземці, у яких є посвідка на проживання в Україні, ті, у кого або батьки, або діти – громадяни України, а також акредитовані співробітники дипломатичних місій», - розповів очільник відомства.

Голова Держприкордонслужби розповів і про осіб, які пропускають через кордон транзитом та з гуманітарною метою.

«Я вважаю, що це гуманно по відношенню до цих людей, у яких немає можливості інакше потрапити на батьківщину»,  - зазначив  Сергій Дейнеко.

«Зараз багато пропускаємо на похорон близьких родичів, кожен день по 10-20 осіб. І також ми з розумінням ставимося до наших сусідів, громадян Молдови, які їдуть з Росії та ЄС до себе на батьківщину – кожен день формуємо колони і Нацполіція їх супроводжує», - додав він. 

«Ми гарантуємо, що ці громадяни ніде по дорозі не виходять, крім як справити нужду в спеціально відведених місцях. Якщо навіть вони інфіковані, то українські громадяни від цього не постраждають», - зауважив очільник прикордонного відомства в інтерв’ю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів