В українській енергосистемі збільшився дефіцит – «Укренерго»

11:40 4 червня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 4 червня, дефіцит в енергосистемі України дещо більший, ніж вчора. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи.

Причиною цьому стало зростання рівня споживання через використання кондиціонерів, хмарність, яка перешкоджає роботі сонячних електростанцій, а також зменшення обсягу імпорту електроенергії з країн Європи.

Про це повідомляє «Укренерго», пише DailyLviv.com.

Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи, однак через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі.

Читайте також: Через аварійне знеструмлення у Львові 76 вулиць залишились без води. Перелік

Як зазначає «Укренерго», відучора в плановий ремонт виведено одну з високовольтних повітряних ліній, що поєднують українську енергосистему з об’єднаною енергомережею континентальної Європи.

«Це не вплинуло на загальний обсяг імпорту електроенергії з Європи – пропускна спроможність лінії, що ремонтується, розподілена між іншими міждержавними лініями передачі електроенергії», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У «Львівенергозбуті» розповіли про ріст боргів на енергоринку

Також через грозу та шквальний вітер залишаються знеструмленими 68 населених пунктів, зокрема 48 – у Львівській області та 20 – у Сумській. З інших причин знеструмлено 414 населених пунктів.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській областях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів